StoryEditorOCM
S mora i krajaPOTRAGA NA KAMENJARU

Nestanak Argentinca na Biokovu sve je misteriozniji, njegov BMW šest je dana stajao uz cestu: ‘Dobili smo dojavu o sumnjivim točkama‘

Piše Dijana Turić
25. travnja 2023. - 14:49

Policija i pripadnici makarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) ušli su u drugi dan potrage za 37-godišnjim  Nicolasom Miguelom Bilicichem, Argentincem hrvatskih korijena, kojem se trag izgubio prije šest dana i koji je zadnjih godinu i pol dana živio u zabiokovskom mjestu Župa.

HGSS-ovci, policajci i vatrogasci su nastalog najprije tražili u Gornjim Tučepima gdje je uz cestu pronađen stari BMW koji je vozio, a koji nije bio zaključan i u njemu su pronađeni Bilicichev novčanik, mobitel i osobne stvari. Kako su nam kazali iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske, potraga će biti aktivna sve dok ne pronađu nestalog muškarca zbog čega su aktivnosti danas i proširene.

- Sada se za 37-godišnjakom traga na svim cestovnim pravcima od Gornjih Tučepi prema Pločama i Omišu, a pregledat ćemo i snimke svih kamera postavljenih u blizini mjesta gdje je pronađeno vozilo koje je koristio 37-godišnjak. Također, potraga se odvija i po Makarskoj i svim okolnim cestama, a ujedno se prikupljaju i sve informacije o nestalom.

image
HGSS Makarska

Ovim putem pozivamo sve građane koji su možda vidjeli nestalog muškarca i koji imaju bilo kakvih saznanja o tome gdje bi se mogao nalaziti, da ista dojave u najbližu policijsku postaju ili na broj 192 - istaknuli su iz policije. 

Za nestalim Argenticem i dalje tragaju pripadnici HGSS-a Makarska koji su jučer tijekom dana i noći pretražili područje Gornjih Tučepi kao i dio prema biokovskom prijevoju Stupica, uključujući sve maslinike, bunare i čatrnje, a danas traže sumnjive točke.

Prema riječima Ante Kukavice, pročelnika lokalnog HGSS-a, tragalo se i na području ispod ziplinea.

- Pretražujemo cijeli teren u Gornjim Tučepima pa tako i neke sumnjive točke za koje smo dobili dojavu. Sve dok ne pronađemo nestalog muškarca, potraga će se i dalje odvijati - kazao je Kukavica i dodao da u vrijeme prije sezone, HGSS-ovci obično tragaju za osobama koje su nestale nakon odlaska u berbu šparoga ili skupljanja puža, ali ove godine, srećom, nije bilo takvih slučajeva.

image
HGSS Makarska

Podsjetimo, nestali 37-godišnji Argentinac stanovao je u Župi gdje mu je smještaj ustupio svećenik don Ivan Turić, kao i BMW kojim se Argentinac dovezao do Gornjih Tučepi. Često je išao u Split gdje je nešto malo vremena radio na održavanju brodova, ali intenzivno je tražio posao.

Automonbil kojim se dovezao do Gornjih Tučepi, uz cestu je bilo parkirano šest dana, što su mještani i prijavili policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:44