StoryEditorOCM
S mora i krajaBRZA REAKCIJA

Nakaradni prozori s PVC-om na biseru dalmatinske baštine promptno uklonjeni nakon našeg teksta, pogledajte kako danas izgledaju topnički otvori nakon intervencije ‘meštara‘

Piše Dalmacija SD
28. prosinca 2022. - 16:21

Skandal koji je jučer nastao nakon što su građani upozorili na sporno postavljanje drvenih prozora s ručkama od PVC-a na dio topničkih otvora u kliškoj tvrđavi, nakon što je vijest o tome prva objavila Slobodna Dalmacija iz pera naše kolegice Sandre Barčot, općinski načelnik Jakov Vetma (HDZ) satima kasnije je posredstvom drugih medija pokušavao "smanjiti štetu".

Premda je lokalna vlast bila investitor spornih radova, prvi čovjek Klisa kazao je najprije nama da je bio opravdano odsutan s posla i nije znao za takvu izvedbu "stolarije", te kako su konzervatori nakon nadzora dali zeleno svjetlo za obavljene radove. Unatoč tome, Vetma je nam je kazao kako će sporni prozori biti "instant uklonjeni".

Provjerili smo kakvo je stanje danas vladalo na spomeniku kulture i baštinskom simbolu srednje Dalmacije koji se prvi put spominje još u 5. stoljeću. Primjetno je da su prozori s plastičnim ručkama doista i uklonjeni, ali ne i njihovi drveni okviri.

Kolega Jakov Prkić precizno je snimio stanje u jednoj od odaja povijesne tvrđave, pa pogledajte kako izgleda prostor čiji "noviji i ružan" izgled već danima komentira cijela Hrvatska.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 21:07