StoryEditorOCM
S mora i krajaje li moguće?!

Najnoviji biznis na domaćim plažama! Nevjerojatno čega se dosjetio vlasnik beach bara iz Vodica, naplaćuje to 4 eura

Piše Dalmacija SD
11. srpnja 2024. - 13:30

Vlasnik jednog beach bara u Vodicama dosjetio se navodno najnovijeg oblika biznisa na hrvatskim plažama - naplaćivanja mjesta za ručnik!

Kako se može vidjeti s fotografije koju su za Morski.hr poslali čitatelji, ova neobična ponuda naziva se ‘prostor za najam ručnika na plaži‘, a posjetitelje košta četiri eura.

Morski.hr kontaktirao je spomenuti bar iz kojega im je rečeno da se ne radi o plaži već o privatnom posjetu desetak metara od plaže, tj. od pomorskog dobra i da, ako vlasnik želi, tamo može naplaćivati i zrak.

Dodaju i da im nikakve dozvole ne trebaju jer rade na privatnom posjedu pa tko želi na njihovom privatnom posjedu staviti svoj ručnik morat će iz džepa izvući četiri eura.
Isti beach bar u ponudi ima i iznajmljivanje ležaljki, koje košta deset eura te iznajmljivanje baldahina, koje naplaću 43 eura.

No, kako piše Morski.hr, da bi bilo što naplaćivali, za to moraju imati registriranu djelatnost, a osim toga moraju izdavati i račune. U tom slučaju, uslugu mogu naplatiti i milijun eura, no bez računa se – ne računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 13:44