StoryEditorOCM
S mora i kraja‘to je pista‘

Mnogi mu se raduju, ali oni od Omiškog mosta - strahuju. Stanovnici Tugara i Naklica pokrenuli peticiju, evo što traže

Piše Dalmacija SD
10. ožujka 2023. - 19:27

Stanovnici Tugara i Naklica kod Omiša potpisuju peticiju kojom traže da im se osigura sigurniji i sporiji promet kroz njihova mjesta, da se ubrzaju radovi i projektna dokumentacija za cestu po kojoj će, nakon otvaranja Omiškog mosta, prolaziti pojačani promet, piše HRT.

Ante Petričević iz Mjesnog odbora Tugare rekao je da će promet nakon otvaranja mosta prolaziti kroz njihovo mjesto, ali i kroz Srinjine, Žrnovnicu i Naklice, iako se ondje promet neće odvijati centrom mjesta, kao u Tugarama. 

Cesta, čija je rekonstrukcija najavljena, duga je 5,5 kilometara, a široka šest metara.

- Rekonstrukcija ceste je najavljena, ali za početak sljedeće godine, dok bi je završili 2026. To je sporo i, po našem mišljenju, je već trebala biti gotova, pogotovo ako je zamišljena kao privremena zaobilaznica Omiša, rekao je Petričević i upozorio da na cesti kroz Tugare nema ni nogostupa, osim manjeg dijela uz autobusnu stanicu kod škole.

image
Joško Šupić/Cropix

Rekao je i da je ta cesta zapravo "pista" gdje vozila vrlo često pretječu, zbog čega njihov mjesni odbor već godinama traži rješenja. Na cesti su, doduše, već od prije postavljeni ležeći policajci, no Petričević je uvjeren da to nije rješenje.

Obećano im je, kaže, da će se napraviti nogostup, odraditi horizontalna i vertikalna signalizacija, postaviti adekvatna rasvjeta, a možda čak postaviti i kamere. Traže da se kod uređivanja ceste napravi i magistralno- kanalizacijski vod, te dodaje da je projekt gotov, baš kao i građevinska dozvola, ali problem je u financiranju.

U peticiji koja se potpisuje mještani traže da im se osigura sigurniji i sporiji promet dok se ne napravi nogostup, da se postave kamere na tri kritične točke gdje učenici čekaju autobus, kao i da se ubrzaju radovi i projektna dokumentacija, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 08:55