StoryEditorOCM
S mora i krajaSUTRA U ZAGREBU

Ministar Oleg Butković uručit će ugovor županu Marku Jeliću, Vlada pokriva 75 posto troškova prijevoza

Piše Dalmacija SD
10. srpnja 2024. - 15:54

Svečanost uručenja Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika sa Zagrebačkom i Šibensko-kninskom županijom održat će se u četvrtak, 11. srpnja 2024. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, najavili su iz Ministarstva.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tom će prigodom uručiti ugovore županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću i županu Šibensko-kninske županije Marku Jeliću.

Podsjetimo, riječ je o ugovorima putem kojih se osiguravaju sredstva županijama za podmirenje troškova organizacije javnog županijskog prijevoza putnika, a temeljem odluke Vlade do 75 posto troškova ugovorenih između županija i prijevoznika.

Uvođenje javne usluge trebalo bi omogućiti uspostavu kvalitetnijeg i dostupnijeg županijskog javnog linijskog prijevoza, odnosno autobusnog prijevoza putnika na područjima županija.

Uoči uručenja ugovora predviđena su i prigodna obraćanja potpredsjednika Vlade i ministra te župana Zagrebačke i Šibensko-kninske županije.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. srpanj 2024 12:35