StoryEditorOCM

Ministar Bačić: ‘Vlada donosi Nacionalni plan stambene politike, ovako želimo pomoći građanima da dođu do svog stana‘

Piše Dalmacija SD
26. srpnja 2024. - 17:30

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić dodijelio je u petak gradovima i općinama Dubrovačko-neretvanske županije ugovore za komunalne projekte i prostorne planove, a s Gradom Dubrovnikom potpisao ugovor o četiri stana za mlade obitelji.

Bačić je također najavio idući korak u stambenoj politici, Nacionalni plan stambene politike koji će biti predstavljen na sjednici Vlade idući tjedan.

"Naš je cilj kroz stambenu politiku utjecati na tržište i tako povećati ponudu, a samim time bi trebale pasti cijene. Želimo pomoći građanima, bilo da se odluče za kupnju stanova ili za najam. U Hrvatskoj je prazno 400.000 stanova, a cijene stanova i najma su vrlo visoke, što je problem s kojim se suočava cijela Europska Unija”, rekao je Bačić.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je kako se dodjelom stanova nastavlja naseljavanje povijesne jezgre, budući da se jedan državni stan nalazi unutar zidina.

"Grad će stanovima raspolagati kroz model ‘Dubrovačke stanogradnje‘ i mjera priuštivog stanovanja. U idućih manje od godinu dana tridesetero nove djece će živjeti u povijesnoj jezgri sa svojim obiteljima. Dakle, cijeli školski razred”, poručio je Franković.

Gradovima i općinama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljeni su ugovori za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda i prostornih planova nove generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 23:12