StoryEditorOCM
S mora i krajasjajna prilika

Maturanti, provjerite svoje znanje, pripremite se za državnu maturu i osvojite zanimljive nagrade

Piše PišePSD
16. lipnja 2022. - 13:14

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i ove godine omogućio je maturantima online pripremu za ispite državne mature, kako bi je dočekali što spremniji. Online testni centar uspostavljen je na platformi EDUX, na kojoj su dostupne digitalizirane verzije prošlogodišnjih ispita iz hrvatskog jezika, matematike osnovne i više razine te fizike, biologije, kemije i psihologije. Osim kvalitetne pripreme za državnu maturu, oni maturanti koji najbolje riješe testove iz hrvatskog jezika i matematike osvojit će i zanimljive nagrade.

- EDUX je platforma za učenje na daljinu koju smo uspostavili prije dvije godine kako ne bismo ovisili o komercijalnim i drugim rješenjima koja pružaju samo djelomične odgovore na zahtjevne izazove provedbe online programa poučavanja. Ovaj dio platforme za učenje na daljinu namijenjen je svim maturantima u Hrvatskoj, a ovo je naš mali doprinos kako bismo olakšali pripremu za najbitnije ispite. Također, ove godine smo i najuspješnije maturante iz naše županije odlučili nagraditi prigodnim poklon paketima, kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti.

Maturanti imaju priliku rješavati prošlogodišnje ispite, a vrijeme je ograničeno kao i prilikom rješavanja testa u realnim uvjetima. Nakon što predaju ispit, rezultate i detaljnu analizu točnih i netočnih odgovora dobivaju odmah po završetku.

- Osim rezultata koje dobiju po završetku, maturanti sukladno rezultatima prošlogodišnjih ispita, saznaju i ocjenu koju bi dobili temeljem svog pokušaja rješavanja. Naravno, mogu pokušati više puta. Ovo je idealan način za provjeru znanja i rezultata temeljenih na prošlogodišnjim rezultatima, zaključio je Ivica Zelić.

Svi maturanti koji žele provjeriti svoje znanje i što bolje se pripremiti za nadolazeće ispite, trebaju obaviti registraciju putem poveznice https://ci-sdz.hr/edux/, a zatim odabrati ispit državne mature po želji i provjeriti svoje znanje u online okruženju.

Četiri učenika iz Splitsko-dalmatinske županije s najboljim rezultatima iz hrvatskog jezika i matematike iz kategorije A i B, bit će nagrađeni poklon paketima Centra izvrsnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 04:39