StoryEditorOCM
S mora i krajaOTOČKE MUKE

Mali dalmatinski otok grcao je u smeću! Mještani uzeli stvar u svoje ruke i stali na kraj suludoj situaciji

Piše T. V.
29. lipnja 2024. - 16:00
Mještani su po svemu sudeći pronašli način da riješe gorući problem. Otpad je danas odvezen s otokaBarbara Klisović

Nakon što je direktor tvrtke Zeleni grad, Novica Ljubičić protekli utorak spriječio da se odveze otpad s otoka Kaprija, mještani tog malog otoka u šibenskom arhipelagu sami su se organizirali i odvezli stotine kilograma smeća koje se u proteklih mjeseci skupljalo na otoku.

Podsjetimo kako su mještani otoka prošli tjedan dogovorili odvoz otpada privatnim putem s komunalnim poduzećem Zeleni grad, prikupljena su i novčana sredstva, međutim plan je u posljednji tren propao, zbog, kako nam je rekao tada Ljubičić – sigurnosnih razloga.

Mještani platili privatni trajekt da skupi smeće, direktor Zelenog grada u zadnji tren spriječio ukrcaj kamiona

- Spriječio sam ukrcaj kamiona jer taj trajekt ne ispunjava sigurnosne uvjete, nema rampe za izlaz na mulo, a ja se moram odgovorno ponašati. Što da mi to skupo vozilo zajedno s vozačem padne u more? A mi imamo i ugovor s Jadrolinijom, tako da je rješenje da se kamion iskrca na novo pristaništa, a znam da ima građana koji bi na to pristali - kazao nam je prošli tjedan direktor Zelenog grada.

Mještani su po svemu sudeći pronašli način da riješe gorući problem. Otpad je danas odvezen s otoka, a što će biti s trajektnim pristaništem koji je uzrok svemu što se na Kapriju proteklih mjeseci događa tek nam ostaje za vidjeti.

image

Mještani su po svemu sudeći pronašli način da riješe gorući problem. Otpad je danas odvezen s otoka

Barbara Klisović
image
Barbara Klisović
image
Barbara Klisović
image
Kaprije Otpad/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 01:17