StoryEditorOCM
S mora i krajaAKCIJA NA BIOKOVU

Makarski HGSS-ovci spasili zalutalog stranog planinara: Pokušao skratiti put do Baške Vode, završio na samom rubu litice

16. lipnja 2022. - 19:48

Makarski HGSS-ovci danas su oko 12.30 sati zaprimili dojavu o zalutalom planinaru, stranom državljaninu, koji je na Biokovu skrenuo sa označene planinarske staze u namjeri da skrati put prema Baškoj Vodi.

Po dojavi je unesrećeni planinar kontaktiran i lociran te je na teren izašlo osam spašavatelja. Unesrećeni nije bio ozlijeđen, već se nalazio na rubu litice te nije znao kojim se putem i kako sigurno spustiti pa se preplašio. Prvi tim je do izgubljenog planinara stigao u 13.45 sati, a nakon pregleda ga je sigurno spustio do vozila HGSS-a.

Akcija je završila dolaskom svih spašavatelja u stanicu u 15 sati. Unesrećeni planinar koji je skrenuo sa označene planinarske staze bio je svjestan svoje pogreške te je pravodobno uputio poziv za pomoć.

Na žalost baš na tom dijelu Biokova, HGSS stanica Makarska bilježi najveći broj unesrećenih planinara od kojih je nekoliko završilo kobno. Kad se zateknete u problemu na planini, ne oklijevajte, već nazovite Službu 112 jer HGSS-ovci su za sve dostupni 365 dana u godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 08:13