StoryEditorOCM
S mora i krajaNovi život

Kujica Stella kojoj je okrutni vlasnik odrezao uši i izbacio je na ulicu našla je ljubav na ranču kraj Vodica

Piše Šibenski.hr
13. srpnja 2024. - 17:55

Sudbina dvomjesečne kujice Stelle kojoj je okrutni vlasnik sam kupirao uši običnim škarama ‘na živo‘ šokirala je Hrvatsku. Priča o nesretnoj kujici koju je vlasnik-monstrum, za kojeg se, usput rečeno, još ne zna je li kažnjen za takav okrutan postupak prema životinji, izbacio na ulicu zajedno s njene dvije sestrice brzo se proširila nakog što je udruga Šibenske šape uputila apel i pozvala sve ljude dobra srca da pomognu nesretnoj kujici. Na sreću nije trebalo dugo čekati, pa je Stella našla novi dom na ranču kraj Vodica, dok njezine sestre čekaju spas iz azila gdje su smještene. Stellina udomiteljica Ivana Šimac Mehić razigranoj kujici pružila je ljubav i sigurnost, pišu 24 sata.

-Draga je i vesela te, naravno, puna energije, baš kao i svako štene. Po struci sam medicinska sestra i 22 godine radila sam u šibenskoj bolnici. Pet godina provela sam na odjelu otorinolaringologije pa mogu reći da znam s ušima, govori nam Stellina udomiteljica Ivana Šimac Mehić (47).

Tek dva mjeseca stara kujica Stella nađena je u okolici Zadra. Štene u tipu kangala bilo je zle sreće. Nepoznati vlasnik-monstrum pokušao joj je kupirati uši u kućnoj radinosti koja nije uspjela, pa je kujica ostala u teškom stanju s velikom infekcijom ušiju, a potom je izbačena na cestu sa sestrama. Slučajna nalaznica je dojavila službama, lanac pomoći se zakotrljao, pa je Stella po hitnom postupku udomljena. Novi život i sreću našla je na ranču 4Me u zaleđu Vodica. Ivana Šimac Mehić s obitelji vodi farmu na kojoj se proizvodi mlijeko i mliječni proizvodi, a Stellin novi dom je prepun četveronožnih ljubimaca i u njemu se izvrsno snašla. Sudbinski, tvrdi Ivana, sve je bilo - predodređeno

image
Facebook/Šibenske šape/

- Vidjela sam oglas udruge Šibenske šape, o užasnom događaju i odmah sam znala da to je to. Čak mi je prijateljica Ivona priznala da je, čim je vidjela objavu, odmah pomislila da će Stella završiti kod mene i moje obitelji - smije se žena koja je život dobrim dijelom posvetila spašavanju ostavljenih i zlostavljanij pasa.

To su Mrva (12), Maza (9), Mila (8), Medena (6), Maza Dva (5), Boni (4), Floki (1) i Om (1). Donedavno je bio najmlađi pas na farmi, mješanac u tipu šarplaninca, a Stellu je najbolje prihvatio i ponaša se kao njezin stariji brat i čuvar. Stellina nova ekipa tako sad broji osam članova i svi redom su psi s teškim sudbinama, ali s novom šansom za život, a ona se među njima izvrsno snašla. Prekrasnog je karaktera, voli konzerve, a nipošto ne voli biti sama, morate stalno biti kraj nje. Ako ostane sama, odmah počne tražiti pažnju i cviljeti. Po ponašanju se vidi da je bila kućni pas, a što je pošlo po krivu ne želim ni pomisliti. Sve je to iza nje, kod nas ima zauvijek dom, koji je i prisvojila, Naime, spava kod nas u krevetu, doduše, nije ona jedina, svi naši psi po danu su slobodni, a po noći spavaju u kući. Neki po pločicama, neki u krevetu, tko kako stigne - govori Ivana dok mazi svoje pse.

I za sve te nesretnike je našla vremena i ljubavi da im pruži lijep život.

- Ljubav udomljenih životinja vas zarazi, u šali kažem da bi ih imala 25 da se ne obuzdam - govori medinska sestra dok suprug Slaven dodaje:

- Da sam je ja donio doma, bilo bi svega, ali ovako, kad Ivana odluči, ima mjesta za još jednog psa i sve se može.

Stellina sudbina je takla mnoge, pa je kujica i dobila pravu kumu.

- Javila se moja poznanica Tonka Schneider iz Švicarske koja se ponudila za kumstvo i obećala da će svaki mjesec uplatiti po 50 eura za njenu hranu, ali mi ćemo to prenamijeniti u novac za dresuru jer Stelli treba čvršća ruka. Kangal je pasmina koja zahtijeva disciplinu, nećemo reći da je neodgojena, nego je jednostavno svoga mota, kažemo mi u Dalmaciji. No unatoč svemu njoj je sve lijepo, vesela je i sretna, ima više od 10.000 kvadrata, po cijele dane trči, drži se hlada kad je vruće, ma živi svoj najbolji život - zaključuju Mehići.

No svoj bolji i sretniji život traže i Stelline seke Shiva i Scarlett, kojima uši nisu dirane, ali su izbačene s njom na cestu. Novi dom traži im Ines Bilan, volonterka udruge Šibenske šape.

- One su na privremenom smještaju, ali moram reći da su idealne kao psi jer se odlično slažu s drugim kućnim ljubimcima. Mirne, smirene, dobre i vesele naravi. Mačići su im najbolji prijatelji, ali one su samo jedne od tridesetak štenadi koji traže dom - rekla Ines za 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 03:57