StoryEditorOCM
S mora i krajaJUTARNJI KAOS

Ključna prometnica na izlazu iz Splita zatvorena je zbog - olujnog juga! Ne vozi se ni novom cestom kod Pelješkog mosta

Piše Dalmacija SD
3. studenog 2023. - 08:29

Vozači i njihovi suputnici već su otupjeli na obavijesti da su, primjerice, autocesta A1, Jadranska magistrala i podvelebitske ceste zatvorene zbog olujne bure. Čak se i na splitskom području pomalo navikavaju da je, ponajprije radi njihove sigurnosti, povremeno ograničen promet brzom cestom Solin - Klis, ponovno zbog - bure.

No, kada se ceste zatvaraju zbog olujnog juga, to je novost.

Upravo to se događa ovog jutra, jer je, kako doznajemo, za sav promet zatvorena novoizgrađena dionica pelješke ceste od Prapratnog do Zatona Dola koja se službeno također vodi kao dio Jadranske magistrale. Dakle, nakon prelaska Pelješkog mosta i vožnje u smjeru Dubrovnika, vozači moraju skrenuti na sada već staru cestu kroz Ston i Mali Ston kako bi se vratili na Magistralu i nastavili putovanje.

Spomenuta dionica, odnosno Stonska obilaznica zatvorena je za sav promet zbog olujnog juga. 

Ništa bolje stanje nije ni na spomenutoj brzoj cesti Solin - Klis koja je otvorena samo za automobile, dok se sva ostala vozila preusmjeravaju na staru Klišku cestu čime se dodatno zagušuju prilazi velikom i još uvijek neobnovljenom križanju na solinskoj Širini (premda su radovi slućbeno otvoreni prije gotovo dvije godine, op.a.), a ne zaboravimo, riječ je o drugoj prometnoj točki po frekvenciji vozila u cijeloj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:01