StoryEditorOCM
S mora i krajaPUŽEVIM KORAKOM

Ključna cesta na ulazu u Split trebala se početi graditi još 2014., a ako radovi uskoro i započnu neće biti dovršeni prije 2027. godine. Donosimo sve detalje projekta

Piše Sandra Barčot
15. travnja 2022. - 08:57
Premda su bageri 'napali' gradilište budućeg odmorišta Rižinice, to je daleko od rekonstrukcije ceste koja je bila obećana još 2014.Vladimir Dugandžić/Cropix

Napokon je pokrenut projekt rekonstrukcije županijske ceste Solin – Klis Grlo, prometnice svima znane pod nazivom stara Kliška cesta.

Naime, nakon dovršetka izgradnje brze ceste na zapadnim padinama Mosora, čije smo otvaranje u punom profilu čekali punih 25 godina i dočekali ga krajem 2014. godine, bilo je najavljeno kako će se odmah startati i s obnovom stare prometnice, koja je od svoje izgradnje 1957. godine nosila sav teret vozila na najkraćoj relaciji od Splita prema dalmatinskom zaleđu, ali i Bosni i Hercegovini.

No s tim projektom počinje se tek sada, osam godina poslije... Županijska uprava za ceste (ŽUC) upravo traži izdavanje lokacijske dozvole za investiciju procijenjene vrijednosti oko 70 milijuna kuna.

– U tijeku je postupak izdavanja lokacijske dozvole za rekon...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:51