StoryEditorOCM
S mora i krajaPIVCI U LICI

Jedna od najbogatijih dalmatinskih obitelji nezaustavljivo širi dućane, potencijal skrivene lokacije prepoznao i Kerum

Piše Dalmacija SD
26. veljače 2024. - 19:53

Činjenicu da kapital, u konkretnom slučaju proizvodno-trgovački, ne poznaje granice, uvijek treba ponavljati čak i kada se neka ulaganja, na prvi pogled, nekome učine pomalo neobična.

Jedna od takvih investicija, za pojedine neupućene promatrače, mogla bi biti izgradnja trgovačkog objekta "Mesne industrije braća Pivac" u - Gračacu. Premda se taj lički grad i površinom najveća hrvatska općina nalaze tik uz staru prometnicu Split - Zagreb i nedaleko od autoceste A1, cijelo područje je među najrjeđe naseljenima u Hrvatskoj, ali i u takvim okolnostima u igri je toliko spominjana "trgovačka logika".

Kako bilo, spomenuta kompanija sa sjedištem u Vrgorcu upravo je dobila i uporabnu dozvolu za netom izgrađeni diskont na vlastitom zemljištu u Obrovačkoj ulici koja središte Gračaca povezuje s državnom cestom Gospić - Gračac - Obrovac i dalje prema Zadru, ali i prometnici prema Splitu i(li) Zagrebu.

Spomenuta ulica, prema duga niti 400 metara, mogla bi dobiti neslužbeni naziv porodajnog središta tog ličkoga grada, jer u njoj posluju maximarket splitskog lanca "Tommy", ali i trgovački obrt obitelji Pavelić. Potencijal je poodavno bio prepoznao i "stari lisac" Željko Kerum koji je među prvima širio svoj biznis i na taj dio Hrvatske, pa je otvorio prodavaonicu svoje danas upokojene tvrtke "Kerum" u prostoru u kojem danas posluje "Tommy".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:25