StoryEditorOCM
S mora i krajaPOSLJEDNJI POZDRAV

Iznenada preminuo poznati splitski mesar s čvrstim korijenima iz Zagore, nema tko nije trgovao u butigi meštra Joze

Piše Dalmacija SD
3. studenog 2023. - 08:55

U 70. godini života iznenada je preminuo Jozo Ćukušić, poznati splitski mesar rodom iz Ercegovaca, sela u općini Dicmo u Dalmatinskoj zagori.

Niz desetljeća bio je prepoznatljivo lice domaće trgovačke scene, posebice one mesarske na koju su orijentirani gotovo svi građani. Kada je prije puna tri desetljeća otvorio svoju butigu u Ulici Domovinskog rata, na vrlo frekventnoj lokaciji u blizini autobusnog kolodvora s kojeg polaze sve linije prema splitskoj okolici, unio je novi poduzetnički duh u prostor u kojem je desetljećima ranije poslovala "Preradina" pekara, kasnije čak i prodavaonica boja i lakova.

Smještena između kultnog kafića "Basket" i gostionice "Vaš kutak", Ćukušićeva mesarnica predstavlja neraskidiv lanac od farme do trpeze. Prema da je meštar Jozo prije nekoliko godina svoju butigu prepustio sinu Iliji koji ju je modernizirao i prilagodio današnjim tržišnim zahtjevima, njegovo budno oko i neizostavni Mercedes uvijek su bili tu da podmetnu rame pod velike komade mesa i pozdrave vjerne kupce.

Posljednji ispraćaj Joze Ćukušića održat će se u petak (danas) u 13.30 sati sa splitskog Lovrinca, a sprovod je u 14.45 sati na mjesnom groblju sv. Ilija u Ercegovcima.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:28