‘Nekad ste se za frišku ribu morali rano dići, a sad ne smite rano ić leći!‘ - aforističan je bio jedan naš Šibenčanac što je ove subote, u uvijek isto vrijeme, u 19,40 sati čekao ribaricu ‘Sokola‘ s kašetama friške ribe, na šibenskoj rivi. Skoro drito ispod luksuznog hotela ‘Bellevue‘, kroz čije su prozore – samo da su otvoreni – gosti mogli oćutiti miris friškine i Mediterana kakav je nekad bio. I kakvog se u Šibeniku još i danas nađe.
Ulov je bio skroman, narodni, a sukladno takvom plebejskom asortimanu su i cijene - kozice po osam eura, lignjuni po sedam, moli od šest do deset, ovisno o veličini, trlje su po sedam – od kamena – mišana riba za brudet po četiri eura.
Idući susret Sokola sa svojim vjernim kupcima, gazda Petar Baranović najavio je za srijedu navečer u isto vrijeme – 19, 40 – a nakon toga slijedi stanka, odnosno pauza, na neko vrijeme. Brod mora u remont!