StoryEditorOCM
S mora i krajaBUDIMO IM PODRŠKA

Gradu Skradinu milijun bespovratnih eura za pomoći 120 potrebitih, evo koliko će zaposlenih brinuti o njima

Piše Dalmacija SD
16. srpnja 2024. - 16:37

U okviru provedbe projekta "Budimo im podrška IV“ upriličeno je potpisivanje ugovora sa 13 pružatelja usluga koje će u sljedeća 33 mjeseca brinuti o 90 korisnika, pripadnika ciljne skupine, na području Grada Skradina.  

Projekt,"Budimo im podrška IV“ financiralo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda plus u okviru poziva,"Zaželi - prevencija institucionalizacije“ kroz program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.

Ukupna vrijednost projekta je 990.000 eura. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto) i iz Europskog socijalnog fonda plus (85 posto).

image

Pogled na Skradin - uz turistički potencijal nije zaboravljena ni socijalna komponenta

Nikša Stipaničev/Cropix

Nositelj projekta "Budimo im podrška IV“ je Grad Skradin. Razdoblje trajanja projekta je od 13. ožujka 2024. godine do 13. ožujka 2027. godine tijekom kojega će zaposliti ukupno 20 pružatelja usluga potpore i podrške starijim osobama od 65 godina i osobama s invaliditetom III i/ili IV stupnja, izvijestili su iz Grada Skradina.

Provedbom projekta "Budimo im podrška IV“ utjecat će na socijalnu isključenost i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina kroz osiguravanje pomoći u kući i obavljanju svakodnevnih aktivnosti starijim osobama i osobama s invaliditetom na području grada Skradina.

Kroz projekt je planirano pružiti usluge pomoći i podrške ukupno za 120 korisnika (starijih osoba i osoba s invaliditetom). Njima će biti pružene usluge poput organiziranja prehrane, obavljanja kućanskih poslova, održavanje osobne higijene te zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 06:10