StoryEditorOCM
S mora i krajaPJEVAČKA LEGENDA

Glazbeno krštenje ponosa Jadrolinije: ‘S ponosom će nositi Oliverovo ime‘; Guštaju Jole, Mirta, Zorica, Dalmatino...

Piše Milena Budimir
23. svibnja 2024. - 20:04

Na inicijativu splitske Hrvatske glazbene unije pokrenut je cijeli postupak imenovanja Jadrolinijinog trajekta časnim imenom naše pjevačke legende. Željeli su malom proslavom u salonu "Olivera" proslaviti cijeli postupak.

Trajekt je, podsjećamo, cijeli uređen stihovima koje je Oliver učinio besmrtnima. Runjić, Fiamengo, Barčot, sve su to velika imena tekstopisaca koji su darovali dušu duši. Bilo je pravo zadovoljstvo, pomalo i sjetno, njihati se u ritmu poznatih hitova.

- "Oliver" je doživio svoje prvo glazbeno krštenje i svi smo ponosni na to, sretni i zadovoljni što je brod zaplovio. Slušajući utiske glazbenika uvjerenja smo da je ovo pun pogodak, s ponosom će nositi Oliverovo ime - kazao nam je prvi čovjek splitskog HGU Tomislav Mrduljaš.

Mogu samo reći da mi je izuzetno drago da se brod zove njegovim imenom i to na ovoj, njegovoj relaciji, on bi bio ponosan. Znao je da ga volimo i da ga poštujemo, nije bilo potrebe da bude drugačiji nego iskren, takav je bija, ništa iza leđa, uvijek sritno.

Volio je obične i iskrene ljude, naš mentalitet i ovaj brod bi mu bio baš po guštu. Bio je skroman čovjek, jedina primjedba: stolovi trebaju bit veći za bacit u četvero na trešetu i briškulu i stavit četiri bevande, kartu i olovku na stol - kazala nam je Zorica Kondža.

Ideja je bila da upravo glazbenici prvi.obiđu brod i daju svoju ocjenu. "Oliver" je namjenjen zahtevnoj liniji, jer je na otvorenom moru cijele godine. Ono šo.je važno otočanima je činjenica da je vrlo brz, Jedan od bržih trajekata u našoj floti. Uz stihove i note uspjeli smo odati počast velikom glazbenkiu - kazao nam.je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 11:02