StoryEditorOCM
S mora i krajabajlo i margetić

Dvojica utjerala strah u kosti Kalmeti; tri godine su ga uhodili i pokušali s njim ostvariti kontakt. I to nije jedino

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2023. - 14:16

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljanina u dobi od 49 i 38 godina koje se sumnjiči za kaznena djela Nametljivo ponašanje i Neovlašteno slikovno snimanje.

Kako doznaje Zadarski.hr,  riječ je o vlasniku portala Zadar news Hrvoju Bajlu i Domagoju Margetiću koji su se, kako navodi policija, tri godine nametljivo ponašali prema Božidaru Kalmeti, predsjedniku ŽO HDZ-a. 

Margetića i Bajla policija sumnjiči da su se od kraja lipnja 2020. godine do 28. srpnja 2023. godine u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt.

Osumnjičenici su takvim ponašanjem kod oštećenog izazvali strah i tjeskobu te je događaj prijavio policiji.

Također ih se sumnjiči da su 30. srpnja oko 18 sati na otoku Ugljanu, u otvorenom djelu privatnog objektu neovlašteno slikovno snimali prostor posebno zaštićen od pogleda, a potom su snimljene fotografije javno objavili u medijskom prostoru i na taj način učinili dostupnu drugim osobama čime su povrijedili privatnost 51–godišnjeg državljanina i maloljetne državljanke Velike Britanije koji se nalaze na objavljenim fotografijama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih su oduzeta dva mobitela, kamera te mediji za pohranu kako bi se obavila pretraga istih.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Nametljivo ponašanje te kazneno djelo Neovlašteno slikovno snimanje, protiv obojice muškaraca se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. veljača 2024 19:19