StoryEditorOCM
S mora i krajaTUŽNA VIJEST

Dubrovnik oplakuje legendu: preminuo je Ivo Kličan, jedan od najdugovječnijih trenera

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2024. - 14:23

Napustio nas je Ivo Kličan. U mirovinu je otišao kao trener s najduljim stažom u JK Orsanu, upoznao se s jedrenjem 1963. godine, kada se njegova obitelji preselila iz Grada u Lapad. U jedriličarski klub doveo ga je susjed Maro Tihole, koji je tada bio kormilar u klasi kadet.

Otišao je u mirovinu prije dvije godine, no, nažalost, umirovljeničke dane ne pamti po dobru. Nije uživao u njima. Borio se s bolešću, iz mnogih nevera je u životu izašao kao pobjednik. Ne i iz ove. 

Godinama, čim bi finula školska godina, zvao bi, te najavio školu jedrenja. Svaka regata, u gliseru, baci bovu, odnesi ovo, odnesi ono... Uredno je čuvao povijest svog Orsana.

image

Ivo Kličan, desetljećima je bio trener jedriličara Orsana

Tonči Vlašić/

- U Jedriličarskom klubu Orsan je ostavio neizbrisiv trag kao jedriličar sa zapaženim uspjesima u malim klasama, kao i na regatama za krstaše. S druge strane, u Orsanu je bio i dugogodišnji trener koji je podigao i odgojio mnoge generacije jedriličara koji i danas aktivno jedre i nižu uspjehe na regatnim poljima - napisali su, između ostalog, u oproštaju od svoje legende dubrovački jedriličari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 14:24