StoryEditorOCM
S mora i krajateška nesreća

Djevojka skočila s broda pa ostala bez noge. Utvrđeno što se dogodilo, vozač je prijavljen: ‘Krenuo je iz šale...‘

Piše Vijesti SD
25. srpnja 2024. - 11:01

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

Sumnjiči ga se da se u utorak, 23. srpnja oko 17 sati u blizini otoka Vrgada kao voditelj brodice koji je odgovoran za plovilo i posadu broda, tijekom korištenja plovila u najmu, nije pridržavao propisa o sigurnosti brodskog prometa te drugih propisa i pravila iz sigurnosti plovidbe i zaštite ljudskih života na moru, sukladno odredbama Pomorskog zakona, uslijed čega je u moru, u neposrednoj blizini plovila došlo do ozljeđivanja 23-godišnje hrvatske državljanke, putnice s plovila.

Ozlijeđenoj 23-godišnjakinji u Općoj bolnici Zadar utvrđene su teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 30-godišnjaka, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, podnosi se kaznena prijava, javlja Zadarski.hr.

Očevici su za 24 sata ispričali da je do teške nesreće došlo zbog - šale. 

‘Tulumarili su kraj otočića Arta Mala. Bili su veseli, skakali su s brodića i u jednom trenutku je žena skočila, a muškarac je krenuo, iz zezancije, htio se našaliti i krenuti kao da će je ostaviti. I u tom trenutku joj je prešao preko noge. Propeler ju je zakvačio i razrezao iznad koljena. Bilo je jako puno krvi‘, kazali su te dodali kako su im odmah došli pomoći drugi ljudi, koji su doslovno skakali u more kako bi izvukli ženu.

Nediljko Jović, pomoćnik ravnatelja zadarske bolnice za kvalitetu izjavio je da je žena dosta iskrvarila te da je čudo da je ostala živa posebice jer je od mjesta nesreće do bolnice trebalo oko sat vremena.

Žena iz Velike Gorice je uspješno operirana, sada je stabilno i nalazi se u šok-sobi. Kronike Velike Gorice neslužbeno doznaju da je žena ostala bez noge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:27