StoryEditorOCM
S mora i krajajeftinija verzija

Deset dana ljetovanja četveročlane obitelji u Dalmaciji, prvi red do mora, za 660 €?! Moguće je, evo ponude i računice

Piše Vijesti SD
24. srpnja 2024. - 11:03

Zbog sve viših cijena ljetovanja mnogi se odlučuju isprobati ili se vratiti čarima kampiranja. Osim u potpunosti drugačijeg iskustva koje nudi, mnogo je jeftinije.

U usporedbi s cijenama iz Hrvatske, gdje na stranici Booking.com ljetovanje u Dubrovniku za četveročlanu obitelj košta od 1300 eura, do nevjerovatnih 8600 eura za deset dana u srpnju, cijene za kampiranje značajno su niže, piše Dnevni Avaz.

Iako iznos ovisi o datumu boravka u određenom mjestu, za period od početka srpnja do kraja kolovoza u kampu u Orebiću dnevna cijena po osobi iznad 12 godina iznosi 8,60 eura, za djecu od 5 do 12 godina 7,70 eura (blizu 15 KM), dok je za mališane do pet godina besplatno.

Kada je riječ o iznajmljivanju prostora, to je podijeljeno u nekoliko kategorija. Tako parcela deluxe košta 37 eura po danu, superior 31 eura, premium 29 eura, komfort 23 eura, dok standard košta 19 eura.

Za opciju šatora u tom periodu parcela košta 23 eura.

Držanje kućnih ljubimaca je dozvoljeno, ali u jeku sezone dnevno ćete platiti 6,5 eura. Parkiranje kampera preko noći plus boravak osoba u kampu košta 40 eura.

image
Mario Alajbeg/

U cijenu parcele je uključeno automobil plus šator ili automobil plus kamp-prikolica ili motocikl plus šator ili kamper. Podrazumijeva se priključak na struju, odvod otpadnih voda i voda.

U cijenu kamp-mjesta je uključeno automobil plus šator ili motocikl plus šator. Cijena mjesta uključuje priključak na struju.

Nedaleko od Orebića, u kampu u Zaostrogu dnevni boravak za odraslu osobu od 20. srpnja do 24. kolovoza košta 12,5 eura. Za djecu do tri godine je boravak gratis, a do 12 godina košta 6,2 eura. Za parcelu u prvom redu do mora platit ćete 38 eura, a običnu 33,5 eura.

Za kamp-mjesto koje podrazumijeva mali šator plus struju platit ćete 12 eura.

Dakle, ako za primjer uzmemo četveročlanu obitelj s jednim djetetom mlađim od tri godine, drugim do 12 godina, to bi značilo da bi kampiranje na parceli uz more za 10 dana koštalo 662 eura. Uz to se mora platiti boravišna taksa kao i jednokratni trošak prijave. U Orebiću biste platili malo više, piše Avaz.

Cijene 

8 eura dnevna je cijena za automobil u kampu u Zaostrogu,

4,5 eura za motocikl,

0 eura za bicikl,

6,50 eura dnevno za kućnog ljubimca.

Šator dimenzija većih od 200x145x100 centimetara naći ćete po cijenama od 24 do 40 eura. Bolje šatore, koji imaju i odvojene sobe, platit ćete mnogo više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:33