StoryEditorOCM
S mora i krajaDOBRO JE PROŠLO

Dan poslije velikog nevremena na dubrovačkom području: 50 intervencija vatrogasaca, klizišta, odroni... građani u panici

Piše Dalmacija SD
10. rujna 2024. - 17:28

Otklanjajući posljedice nevremena i obilne kiše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su u ponedjeljak imali 40-tak intervencija ispumpavanju vode iz objekata na području: Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića, objavilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Također Županijski  centar 112 Dubrovnik zaprimio je pet dojava o klizištima i 10-ak vezano uz odrone, objavljeno je na facebooku Ravnateljstva Civilne zaštite.

Državna cesta DC 8 Prapratno - Zaton Doli bila je zatvorena za sva vozila u vremenu od 11.05 do 16.10 sati.

Kako smo jučer izvještavali, promjena vremena zahvatila je u ponedjeljak veći dio zemlje, a obilna kiša najviše problema izazvala je u Dalmaciji. Potopljene su bile ulice u Zadru, Makarskoj, Splitu i Dubrovniku. Dubrovačko područje bilo je posebno pogođeno. Jako nevrijeme s obilnom kišom i pljuskovima izazvalo je bujične poplave.

Zbog velike količine oborina u Dubrovniku je bio potopljen Stradun te niz gradskih prometnica, a na Jadranskoj magistrali zabilježeni su odroni.

image
Tonči Plazibat/Cropix
image
Božo Radić/Cropix
image
Tonči Plazibat/Cropix
image
Tonči Plazibat/Cropix
image
Tonči Plazibat/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 22:02