StoryEditor
S mora i krajastrah od cijepljenja

Dalmatinska zagora i dalmatinski otoci kao dva različita svijeta: splitska epidemiologinja iznijela najnovije podatke, niz općina nema se čime pohvaliti

Piše Dalmacija SD
1. ožujka 2022. - 13:57

Epidemiologinja splitskog HZJZ-a dr.sc. Diana Nonković izvijestila nas je danas o stanju procijepljenosti u općinama Splitsko-dalmatinske županije.

- Nismo zadovoljni cijepnim obuhvatima u našoj županiji. Imamo i velik broj općina gdje je taj broj jako mali. Čak 28 općina u našoj županiji ima procijepljenost ispod 40 posto, a 6 ih ima ispod 30 posto. Radi se uglavnom o ruralnim područjima Dalmatinske zagore.

Otoci tu ne spadaju, oni su stvarno jako dobro procijepljeni. Ljudi na otocima su shvatili da im je to zaista dobra zaštita.

Nadamo se da će i drugi shvatiti da nam je cijepljenje jedan od ključnih čimbenika za izlazak iz pandemije i da to rade radi sebe, radi svog zdravlja i zdravlja svojih ukućana. Moramo biti u ovom svemu zajedno, to je jedini način da počnemo ponovo normalno živjeti i raditi – rekla je dr. Nonković.

Upitali smo je i koje su općine najmanje procijepljene.

- Otok pokraj Sinja, 22.85 posto, Dicmo sa 23.43 posto i Muć sa 26 posto, a moram istaknuti i Solin i Sinj gdje imamo nisku procijepljenost, Solin 31.5 posto, a Sinj 32 posto. Trogir je recimo dobar, skoro 40 posto, ali 28 općina jako loše stoji. Moramo se truditi privoliti ljude na cijepljenje – odgovorila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2022 10:22