StoryEditorOCM
S mora i krajapakao ljeta

Dalmacija i dalje gori: danas su na području Šibenika buknula čak tri požara, a evo gdje se još vatrogasci bore s buktinjom

Piše Dalmacija SD
2. kolovoza 2022. - 19:23

Nesmiljene ljetne temperature u Dalmaciji pogoduju buktinjama. Tijekom proteklih tjedana uspješno je zauzdano nekoliko vatrenih stihija, ali tek što se vatrogasci izbore s jednim požarom, dočeka ih dojava o nekom novom. 

Na području Šibenika danas su buknula čak tri. Nešto prije podneva vatrogasci su zaprimili dojavu o dva požara, jednom kod skretanja za Jadriju i drugom na križanju za Srimu i Vodice. Treći požar rasplamsao se u zaleđu Šibenika, na predjelu Dubrave.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Prva dva požara, na Jadranskoj magistrali, u međuvremenu su se spojila u jedan. Dok je požar u šibenskoj Dubravi oko 16 sati stavljen pod nadzor zahvaljujući akciji 38 vatrogasaca i uz pomoć dva kanadera, buktinja na području Srime i Jadrije još se ne smiruje. Premda naselja još nisu u izravnoj opasnosti, zapadni vjetar jača i otežava gašenje zemaljskim i zračnim snagama.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Iza 16 sati izbio je požar i na otoku Braču, na području između Bola i Murvice, gdje je vatra zahvatila nisko raslinje i borovu šumu. Na teren je izašlo 36 vatrogasaca s 13 vozila, a prema posljednjim saznanjima pomaže im i jedan helikopter.

Požar koji  se rasplamsao u subotu u okolici Muća stavljen je pod kontrolu, ali vatrogasci još dežuraju nad tim područjem. Nema otvorenog plamena, samo izdimljavanja. Trenutno se vrši sanacija teško pristupačnog terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 08:39