StoryEditorOCM
Dalmacijasigurnija ruka?

Rotacija u makarskom GV-u: Filipeti umjesto Grabnera

Piše PSD.
20. rujna 2011. - 11:01
Umjesto dosadašnjeg vijećnika Hrvatskog pravaškog bratstva Gloryana Grabnera, u makarskome Gradskom vijeću će koaliciju pravaša idućih 18 mjeseci zastupati Branko Filipeti. Novost je predstavljena na konferenciji za novinare, u prisutnosti čelnika pravaških stranaka te bivšeg i novog vijećnika.

 - Nije bilo nikakvih pritisaka, nego je zamjena vijećnika odluka pravaških stranaka. Bilo je prije govora da to od nas traži HDZ, što nije utemeljeno, niti se to moglo vidjeti po mojemu ponašanju na Gradskom vijeću – izjavio je Gloryan Grabner.

Izrazio je uvjerenje da će njegov nasljednik služiti na čast i ponos pravaškom programu i da će nastaviti raditi za dobrobit grada. Tom je prigodom svome nasljedniku darovao Statut grada i Poslovnik rada Gradskog vijeća, dva najvažnija akta, kako je rekao.

Na pitanje hoće li se nastaviti koalicija pravaša i HDZ-a, raskinuta na proljeće, budući da jedan vijećnik pravaš osigurava HDZ-u potrebnu većinu u Vijeću, Damir Brzica je rekao da pravaši nikada nisu raskinuli koaliciju i da će je nastaviti do kraja mandata, a da se o tome onda HDZ mora izjasniti.

Zbog nesigurne ruke Gloryana Grabnera, predsjednik Gradskog vijeća dr. Damir Mendeš je na proljeće obznanio kako koalicija s pravašima više ne postoji. Grabner je ponovio kako njegova ruka nikada nije bila upitna kada je u pitanju dobrobit grada i kako će se tako ubuduće pravaši ponašati.

Pere Šimić, predsjednik HČSP-a, naglašava kako HDZ mora poštovati stavove pravaša jer oni proizlaze iz programa s kojim su dobili povjerenje građana.

Ana Dragičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 18:47