StoryEditorOCM

Roditeljima s troje i više djece 160.000 kuna

16. svibnja 2016. - 01:59

Odlukom o izmjenama i dopunama programa socijalne skrbi grada Solina za 2016. godinu povećava se ukupna stavka za 670 tisuća kuna te sada iznosi nešto manje od 6,9 milijuna kuna, kako je to predstavio pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić.

Među ostalim, povećava se novčana svota za subvencionirani prijevoz za đake i studente te gradski prijevoz za umirovljenike, pomoć za opremu novorođenog djeteta, a uvedena je i nova stavka, koja je kao inicijativa najavljivana na jednoj od proteklih sjednica Vijeća.

Naime, na prijedlog Renata Prkića, predsjednika Gradskog vijeća, gradske službe provele su anketu kako bi utvrdile koliko bi majki ili očeva s područja grada Solina koristilo porodiljni dopust od prve do treće godine djetetova života pa je nakon toga za ovu godinu za tu svrhu uvršten iznos od 160 tisuća kuna. Parametri vezani za ovu mjeru donijet će se na jednoj od idućih sjednica Vijeća, rečeno je.

Ideja je bila, kako je kazao Prkić, da i Grad Solin dade određenu financijsku potporu roditeljima s troje i više djece koji bi htjeli koristiti trogodišnji porodiljni dopust.

- Imajući u vidu demografsku obnovu o kojoj se stalno govori, smatram da bi ovo bio jedan dobar poticaj. Roditelji bi bili više sa svojim mališanima, a s druge strane bi se smanjio i broj zainteresiranih za jaslice pa bi se novac kojim Grad dijelom sufinancira i njihov boravak u vrtićima, odnosno jaslicama, mogao preusmjeriti za ovu mjeru - pojasnio je tada Prkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 11:18