StoryEditorOCM
DalmacijaNAJVEĆI I NAJSTARIJI

Riva u Donjim Kaštelima "osvojena" veselom povorkom "dičijih maškara"

12. veljače 2017. - 22:09
djecje_maskare31-120217.JPG

Rivu u Donjim Kaštelima jučer je preplavlo mnoštvo malih maškarica, okupljenih u veseloj povorci 36. ujedno i najvećeg i među najstarijim Dičjim krnjevalima, kako bi svima pokazali svoje šarene i maštovite kostime.

A bilo ih je mnoštvo.

U koloni, koja je već po tradiciji krenula od Lucijinog puta u Kaštel Štafiliću, predvođena ovogodišnjom malom kraljicom Krnjevala Petrom Grbešom i Kaštelanskim mažoretkinjama, našli su se mališani iz kaštelanskih gradskih i privatnih vrtića, osnovnih škola i Doma za djecu Miljenko i Dobrila.

Rivom su prošetali tako mali kuhari, slikari, političari i vilenjaci iz Irske, sivi kišni oblaci i vlak u snijegu, Olafi i sretni snjegovići, kao i brojni drugi likovi iz priča, do bivšeg Plavog Jadrana u Kaštel Starom, gdje su organizatori iz KKU Poklade za najmlađe pripremili zabavni program, uz ples i pjesmu Dakako i puno "lipe čikolate" koje su organizatori umjesto tradicionalnih krafni podjelili djeci jer su sad u modi, „bez obzira ko ih dili i odakle ih nosu"!

Na kraju maškarane fešte pročitana je osuda i spaljen ovogodišnjeg krnje - malo cakleno zvono. Postoje razna zvona, poručile su maškare, ali đaku je ipak najdraže ono kad označi svršetak školskog sata, iako ima i onih kojima brižni roditelji pokrivaju svoju djecu da ih zaštite. „Dok ćaće i matere peglaju kartice u šopu, dica nan se obrazuju povazdan na laptoptu. Nek se odma sada sva zvona od cakla pale, i nek' se među dicon vrate: veselje, igre i šale“, glasila je stoga osuda ovogodišnjem Krnji, koji je zbog svega spaljen na lomači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 01:58