StoryEditorOCM
Dalmacijasve priznao

Revoltiran zbog odnosa s ocem, ispred trgovine na Braču bušio gume: beskućnik dobio uvjetnu, vlasnicima vozila morat će nadoknaditi štetu

13. lipnja 2019. - 01:26

Na uvjetnu kaznu zatvora od sedam mjeseci uz rok kušnje od dvije godine osuđen je 43-godišnji beskućnik zbog bušenja guma parkiranim automobilima ispred trgovine u Postirama na otoku Braču. Istom odlukom Općinskog suda u Splitu oduzeti su mu švicarski nožić i odvijač kojima je nanosio štetu na vozilima.

Izbušio je tako sve četiri gume na Alfa Romeu, sisačkih registracija, zatim jednu prednju i jednu zadnju na Suzukiju SX4 AC 4WD, pa po jednu zadnju gumu na Mercedesu Sprinteru i Renaultu Meganeu. Zadnja tri vozila bila su splitskih registarskih oznaka.

Odlukom suda mora vlasnicima vozila nadoknaditi štetu u iznosima od 250 do 2.000 kuna. Sve je napravio u rasponu od mjesec dana od početka siječnja do početka veljače.

Na sudu je sve priznao.

- Sve je točno što piše u optužnici. Žao mi je i iskreno se kajem radi ovakvog ponašanja. Otac mi ne dopušta da živim u obiteljskoj kući i ne razgovara sa mnom pa sam iz revolta na vozilima na koje sam naišao, a za koja uopće nisam znao tko su vlasnici, bušio gume. Koristio sam švicarski nožić i "kacavidu". Želim nadoknaditi štetu vlasnicima, ali za sada nemam odakle jer sam nezaposlen, bez primanja i nesposoban za rad radi liječenja - kazao je optuženi.

Sud mu je kao olakotne okolnosti uzeo što stanuje sam, često kao beskućnik na području Splita i prima socijalnu pomoć. Ranije nije osuđivan niti se vodi drugi kazneni postupak, a njegovo priznanje je ubrzalo cijeli postupak suđenja. Stoga su išli s blagom sankcijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 20:28