StoryEditorOCM
Dalmacijaraskopani grad spomenika - nepopularna trogirska razglednica

Radovi u srcu grada otjerat će turiste

Piše PSD.
16. ožujka 2009. - 22:05
Vlasnici hotela i ugostitelji u Trogiru apeliraju na Ekoagenciju da već prije Uskrsa prekine s radovima u staroj gradskoj jezgri

Vlasnici obiteljskih hotela i ugostitelji u trogirskoj povijesnoj jezgri apeliraju da se nakon uskrsnih blagdana, kada već počinje turistička sezona, ne nastave radovi u sklopu ekoprojekta u Ulici hrvatskih mučenika na Fortinu, te da se asfaltira Ulica hrvatskih proljeća na zapadnom dijelu gdje je posao završen.

U protivnom drže kako će im biti upropaštena sezona i da će im gosti zbog toga otkazivati rezervacije.

Apel je, po onome što nam je kazao arheolog Miro Katić, poslušao Konzervatorski odjel Trogir, ali voditelj kanalizacijskog podsustava Trogir Marinko Grčić smatra kako se posao mora nastaviti do službenog početka sezone pred ljeto, jer se radi o iznimno važnom projektu čiji je završetak vezan i uz određene rokove (ožujak 2010. godine).

- Ako Ekoagencija nastavi s kopanjem na Fortinu od zapadne strane prema naplatnim kućicama na istoku, nastat će opći kaos, neće se moći ulaziti i izlaziti iz stare jezgre. Bit će krkljanac u toj ionako, što se prometa tiče, kritičnoj ulici – istaknuo je Ivan Zec, vlasnik hotela i restorana “Fontana”.

Njegov kolega Mate Bulum, vlasnik hotela “Concordia”, zamjerio je izvođačima radova da se posao odvija jako sporo, te, ako bi se on i nastavio, da se do ljeta neće završiti, pa je najpametnije da se iza Uskrsa stane. Iskopaju dva metra, naiđu na neki zid i posao stane, kaže Bulum, navodeći primjer ispred hotela “Trogir” gdje je, kako je rekao, raskopano prije 15-ak dana i nije se ni pedalj maklo dalje.

I Zec i Bulum smatraju kako je već vrijeme da se u povijesnoj jezgri sadi cvijeće i zelenilo, a ne da se prve goste dočekuje s barijerama, zbog čega već sada oni odlaze.

- Za Uskrs nam dolaze prve laste, ako ih ovim otjeramo, od sezone nećemo imati ništa - žali se Bulum i podsjeća kako su trogirski hotelijeri jedva preživjeli zimu, pa ne bi željeli da im se to dogodi i usred ljeta, i to ne zbog recesije, nego zbog razrovanoga grada.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 04:32