StoryEditorOCM
DalmacijaDOBRODOŠLICA

Prvi let Edinburgh-Split: Škote fascinirao pogled iz aviona

Piše PSD.
26. svibnja 2015. - 00:20
Veliko zanimanje Škota za odmor u Hrvatskoj, a posebno Dalmaciji, navelo je tvrtku “Jet2com” da uvede prvu izravnu zrakoplovnu liniju, koja je u nedjelju uspostavljena između Edinburgha i Splita.

Prvim letom iz Edinburgha jučer je sletjelo 145 putnika, kojima su predstavnici Kulturno-umjetničkog društva “7 Kaštela”, zajedno s predstavnicima Zračne luke Split, uručili prigodne darove kao znak dobrodošlice.

Nakon što od prošle godine “Easy Jet” leti iz Glasgowa, uvođenje redovne linije s Edinburghom, koja će se odvijati nedjeljom, dokaz je kako stanovnici Škotske sve više za odmor biraju mjesta u Dalmaciji.

– Izvrsne su to najave i dodatni razlog za optimizam u nadolazećoj turističkoj sezoni – kazala je direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić.

Putnici koji su jučer sletjeli u Kaštela i više su nego fascinirani, posebno prirodnim ljepotama.

– Pogled iz aviona facinirao nas je, unatoč tome što je padala lagana kiša. Veselimo se odlasku na Brač gdje ćemo provesti 15 dana odmora. Lijepo je i ovo kako ste nas dočekali prigodnim poklonima. Presretni smo na početku našeg odmora u Hrvatskoj, gdje smo prvi put – kazali su bračni par Mary i Donald Stewart.

U Zračnoj luci Split jučer je bilo poprilično živo, velik broj putnika bio je u dolascima.

Kako nam je kazao Davor Cvitanović, voditelj komercijalne službe Zračne luke Split, trenutno imaju potpisane ugovore za 46 aviokompanija, a do kraja ljeta taj će se broj popeti i na 50.

– Sve je više veza iz Engleske, Irske i Škotske i to nas veseli – kazao je Cvitanović, koji je uz šampanjac i tortu ugostio prvu posadu koja je iz Edinburgha sletjela u Kaštela.
JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 13:35