StoryEditorOCM

Prvi automobili prešli preko Kamenmosta

Piše PSD.
20. prosinca 2008. - 22:08

Nakon punih 80 dana u subotu navečer prvi automobili prešli su preko novoobnovljenog mosta nad rijekom Vrljikom na Kamenmostu.

Stari most građen još za vrijeme Rimljana, skupa s priključnom prometnicom iz pravca Imotskog prema Splitu te iz pravca Kamenmosta prema Imotskom, obnavljao se više od dva i pol mjeseca.

Zatvaranjem tog čvorišta na prometnici D-60 kompletno se bio poremetio život u velikom dijelu Imotske krajine. Zbog zatvaranja mosta, prema procjenama brojnih obrtnika i privrednika, izgubljeno je negdje između 10 i 15 milijuna kuna.

Kompletno je zastao i tranzitni promet iz pravca BiH prema unutrašnjosti Hrvatske, a svakako da je to najviše osjetila carinarnica na graničnom prijelazu u Vinjanima Donjim, kao i brojni privatnici koji su imali uslužne djelatnosti.

Most je, inače, obnavljan u sklopu rekonstrukcije državne prometnice D-60 i zbog dužine obnavljanja izazvao je brojne kritike prema investitoru Hrvatskim cestama.

Istina, zbog obilnih kiša, ali i zbog arheološkog nalazišta uza sami most, radovi su neko vrijeme trebali biti prolongirani no, sve u svemu, obnova je potrajala vrlo dugo.

Radi toga je i ponovno otvaranje mosta, samo par dana prije otvaranja dijela autoceste od Šestanovca do Ravče, svakako i najljepši božićni dar mnogim Imoćanima.

B. ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 02:29