StoryEditorOCM
Dalmacijaprvosvibanjsko druženje

Proslava u Supetru: i turisti došli po karanfile

Piše PSD.
1. svibnja 2014. - 17:25
Na središnjoj supetarskoj rivi, u organizaciji mladeži SDP, organizirano je prvosvibanjsko druženje, a tom je prilikom pripremljeno i podijeljeno više od 400 porcija graha i sve je pojedeno u slast.

Na prvosvibanjski fažol došli su mnogi štujući praznik rada i običaje. Bilo je tu vina, piva i drugoga pića te dobre glazbe, a bile su pripremljene i igre za najmlađe. U podjeli fažola sudjelovala je i supetarska gradonačelnica Ivana Marković.

Po tradiciji žene su dijelile crvene karanfile, a po svoj karanfil su došli i mnogi inozemni gosti. Prednjačili su Francuzi, Englezi i Slovenci što samo potvrđuje kako Praznik rada ne poznaje granice.

Na Praznik rada ronioci podvodnog športskog društva „Arbun“ čistili su podmorje u supetarskoj luci i napunili kontejner sa otpadom kojemu nije mjesto umoru.

U Bolu je tradicionalni Prvomajski uranak priređen u Domu kulture. Sudionicima fešte nudila se bračka janjetina s ražnja i visokokvalitetno crno vino „bolski plavac“. Pjevalo se, veselilo i nazdravljalo Prazniku rada. Na druženje su bili pozvani, pojasnio je bolski općinski načelnik Tihomir Marinković (SDP), svi oni koji štuju radnike i rad.

U povodu Praznika rada u Bolu je organiziran i prvi maraton i to u dvije kategorije, za odrasle i djecu. Uz Boljane trčali su i njihovi gosti.

Uoči Prvoga svibnja priređena je 16. međunarodna akcija čišćenja podmorja na potezu od uvale Martinica, preko bolskoga porta do plaže „Zlatni rat“. Sudjelovalo je stotinu ronioca iz 18 klubova iz pet zemalja. Najviše je bilo Slovenaca, potom Austrijanaca, Talijana i Hrvata, a po prvi put su bolsko podmorje čistili i ronioci iz Austrije.

Tekst i foto: IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 19:10