StoryEditorOCM
DalmacijaDOSTA MU JE SVEGA

Prijetnje, uvrede, fizički sukobi... Kovačić odustao od tužbe protiv Škaričića, rat bivših prvih ljudi Omiša dobio neočekivani obrat

9. travnja 2018. - 11:46

Ivan Kovačić, bivši omiški gradonačelnik iz redova Mosta, bivši ministar uprave i bivši saborski zastupnik koji je predao mandat zamjeniku na listi, zakopao je ratnu sjekiru usmjerenu prema svojem prethodniku na mjestu prvog čovjeka Omiša.

Kovačić je povukao tužbu protiv Ivana Škaričića iz HDZ-a podignutu zbog kaznenog djela klevete na splitskom Općinskom sudu. Kovačić je tužio Škaričića još 2015. godine jer je Škaričić medijima odaslao priopćenje u kojem je Kovačića optužio da organizira prosvjed u organizaciji Udruge "Volim Omiš", čiji je "cilj bio Kovačićev ostanak na vlasti metodama linča, hajke, uličnog terora prema gradskim vijećnicima".

Predbacio mu je kako je narod "autobusima dovodio" na prosvjed, a posebno je teško zazvučala konstatacija kako je Kovačić "ulični nasilnik koji je napao čovjeka, sam se ozlijedio", a potom u medijima to prikazao kao pokušaj ubojstva. Parnica je, zahvaljujući "brzini" splitskog sudstva, ušla u treću godinu, a onda je Kovačić neočekivano odustao od privatne tužbe.

 


– Ne želim u životu više nikakve stresove, bavljenje politikom izazivalo mi je stresove pa sam se povukao, a svaki dolazak na sud također mi je stvarao nervozu. Meni to više ne treba, ne da mi se zafrkavati s tim stvarima ni s tim ljudima. Vratio sam se svojem poslu sveučilišnog profesora i stomatološkoj praksi – kazao nam je dr. Ivan Kovačić, dodavši kako je u četiri godine napravio ono zbog čega je ušao u politiku.

– Svojim sam primjerom demantirao tezu da obični čovjek ne može ništa promijeniti u sustavu kojim drmaju velike stranke. Uz podršku ekipe, običnih građana kao što je i sam, čovjek može puno toga promijeniti. Dobio sam lokalne izbore, ušao u Vladu, osvojio preferencijske glasove za Sabor i nakon što sam dao svoj doprinos, povukao sam se. Svoju etapu sam završio, sad je red na drugima.

Četiri godine je dovoljno: pa Tito je vladao četrdeset godina, a u Hrvatskoj ima političara koji se ne žele maknuti evo već trideset godina, još im nije dosta, iako ih građani više ne mogu gledati. Više mi ne pada na pamet miješati se u politiku niti se povlačiti po sudovima – obrazložio je Kovačić.

A Ivan Škaričić navodi da ga je iznenadilo povlačenje tužbe.

– Baš sam priželjkivao da se proces odvrti do kraja i da se dokaže kako sam bio u pravu. Sve što sam tada izjavio je istina, nisam ga oklevetao. Držim kako je odustao od tužbe da ne bi izašlo na vidjelo puno toga što bi kompromitiralo i njega i ekipu iz Mosta – tvrdi Škaričić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:53