StoryEditorOCM
DalmacijaViše od 30 izlagača ukrasilO dvorac vitturi

Praznik cvijeća ‘Lipa su lipa moja Kaštela’

Piše PSD.
24. travnja 2009. - 21:20
U programu svečanog otvaranja 8. po redu praznika cvijeća održana je i javna premijera spota za pjesmu ‘Ružo crvena’, hit klape ‘Sveti Juraj’ HRM-a

U procvjetalom ambijentu kaštelanskog dvorca Vitturi gradonačelnik Ivan Udovičić svečano je otvorio ovogodišnji 8. po redu praznik cvijeća, na kojemu je održana i javna premijera spota za pjesmu “Ružo crvena”, hita klape “Sveti Juraj” HRM-a.

Na ovogodišnjem prazniku sudjeluje više od 30 izlagača s oko 50 cvjetnih izložaka koji će se naći u utrci za dodjelu nagrada najboljima, dok je deset cvjetnih aranžmana, koje su brojni posjetitelji mogli vidjeti, izvan natjecateljske konkurencije i rad su gradskih udruga, pojedinaca i štićenika Centra “Mir”.

Na ovogodišnjem prazniku imamo nešto više izlagača nego godinu prije. Uz Split, Trogir, Kaštela i Sinj ove godine nam dolaze i izlagači iz Solina i Dugopolja - kazala je direktorica TZ-a Kaštela Nada Maršić i dodala kako je praznik cvijeća poticaj građanima ali i javnim ustanovama da povedu više računa o uređenju svojih okućnica.

Upravo zbog toga Grad i Turistička zajednica ove subote će građanima podijeliti gotovo 10.000 besplatnih sadnica cvijeća, u 9 sati na sućuračkoj rivi kraj crkve te u 10 sati kraj spomenika u Kaštel Starom.

Gradonačelnik Ivan Udovičić uza sve pohvale klapi HRM-a i producentima kao i glumcima amaterskog kazališta za vrhunsko odrađeni spot koji je dio kaštelanske promocije, izjavio je kako će Grad i dalje podržavati ovakve akcije, a praznik cvijeća i sva druga događanja, koja se organiziraju u sklopu akcije “Lipa su lipa moja Kaštela”, trebali bi postati brand grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 15:19