StoryEditorOCM
Dalmacijasvečanost na koncu kaštelanske cvjetne tradicije

Praznik cvijeća: Grand-prix Vici Mihanoviću

Piše PSD.
27. travnja 2009. - 21:24
Nagrada je pobjedniku za kompoziciju izloženih cikasa - 7 Kaštela, kao i drugim uspješnim sudionicima cvjetne fešte, uručena na svečanosti u Botaničkom vrtu OŠ ‘Ostrog’ u Kaštel Lukšiću

Paun Paunović / CROPIX
Deseteročlani ocjenjivački sud odlučio je da ovogodišnji Grand-prix 8. kaštelanskog praznika cvijeća pripadne Vici Mihanoviću (“Cvjetko”) za kompoziciju izloženih cikasa – 7 Kaštela.

Nagrada je pobjedniku, kao i drugim uspješnim sudionicima ovogodišnjeg Praznika cvijeća, uručena na završnoj svečanosti u Botaničkom vrtu OŠ “Ostrog” u Kaštel Lukšiću.

U kategoriji cvjetnih aranžmana najbolja je bila cvjećarnica TNT iz Splita za aranžman “Darujem ti haljinu od cvijeća”, dok je u kategoriji tendrološkog materijala i cvjetnica prvo mjesto pripalo Školskom botaničkom vrtu OŠ “Ostrog”.

Najviše diploma dobili su cvjećari u kategoriji rezano cvijeće, i to “Fiori” za egzotični cvijet, “Dalmacijaplod” za gerbere, Marin Remetin za kvalitetu vlastite proizvodnje gerbera, Ante Šustić za runnuncule, “Gariful” za ljiljane, “Gardenija” za orijentalne ljiljane i irise, BK “Trade” za cvjetni gerber i streliciju te Marija Jerinić za ljubičasti gerber. Kaštelanske osnovne škole “Knez Mislav” i “Ostrog” te Srednja škola “Braća Radići” dobili su diplome za uzorno održavanje školskih okoliša, a OŠ “Prof. Filip Lukas” i OŠ “Bijaći” nagradu za kontinuirano održavanje okoliša.

Prva nagrada 22. natjecanja odgojno-obrazovnih ustanova za najljepši okoliš pripala je OŠ “Knez Trpimir”. U sklopu 18. natjecanja za najljepši kaštelanski perivoj četveročlano povjerenstvo proteklih je dana obilazilo perivoje, vrtove, đardinete i ostale zelene oaze prijavljene na ovaj natječaj.

Najljepšim kaštelanskim perivojem proglašen je onaj Ivanke Šilović u Kaštel Starom gdje se nalazi i najljepši cvjetnjak i povrtnjak, Alide Čelić-Rogulj, okoliš poljske kuće Senke i Boška Žigera i najuređenija štrada u Ulici Ivana Jurasa.

U Kaštel Štafiliću u najljepši kaštelanski đardinet Ante Jerića najbogatiji je cvjetni vrt Marka Markelića. Milena Kapov dobila je diplomu za moderno oblikovani vrt u Lukšiću, Vili Fulier pripala je nagrada za održavanje javnih prostora u Kaštel Sućurcu, a diploma za park plažu Malu puntu u Kambelovcu uručena je Gradu Kaštelima.

Pavica Šunjerga iz Kaštel Novog ima najzanimljivije bogatstvo biljnih vrsta, a Senka Radman-Parat iz Kaštel Kambelovca najljepši mali balkon na stambenoj zgradi. Diplome su još dobili obitelj Tomaš iz Kaštel Lukšića za održavanje cvjetnog okoliša poslovnog prostora, te “Dalmacijacement” za najuređeniji okoliš gospodarskog objekta.

Uz učenice Obrtničke škole iz Splita, koje su na zatvaranju Praznika cvijeća nosile modnu reviju svojih dizajnerskih proizvoda i cvjetni nakit Lucije Baban, prisutnima su se predstavili i mali manekeni noseći cvjetne buketiće Udruge “Viola” iz Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 15:27