StoryEditorOCM

Polančec na Hvaru: Grad će postati vlasnik tvrtke Sirena

Piše PSD.
25. veljače 2009. - 23:08

Budući da se nije realizirala ideja i prijenos 25 posto + 1 dionice 'Sunčanog Hvara' Gradu Hvaru iz raznih razloga, ovdje smo predstavili model prema kojemu će ta hotelska kuća formirati jednu zasebnu tvrtku kćer, a mi je sada kolokvijalno zovemo 'Sirena', ali to ne znači da je predmet dogovora samo ono što čini to turističko naselje.

Potom bi HFP otkupio tu tvrtku od 'Sunčanog Hvara' i prenio je u vlasništvo Grada koji bi onda bio njen stopostotni vlasnik, pa bi u tom kontekstu razriješili sve imovinsko-pravne sporove. Dakle, uz turističko naselje 'Sirena' Grad Hvar bi dobio još neke nekretnine, međutim, to je stvar za koju se moraju još dodatno očitovati ORCO Grupa, odnosno 'Sunčani Hvar', i Gradsko vijeće.

Istodobno bi se riješili i imovinsko-pravni odnosi s Crkvom, a prodajom dionica iz trezora 'Sunčanog Hvara' namaknula bi se dostatna sredstva za podmirenje dospjelih obveza i onih obveza koje će se stvoriti nakon sljedećeg kruga investicija - kazao je potpredsjednik Vlade RH, Damir Polančec, u srijedu navečer, nakon sastanka s vijećnicima GV-a, gradonačelnikom Pjerinom Bebićem, i hvarsko-bračko-viškim biskupom, msgr. Slobodanom Štambukom, a kojem su u hotelu 'Adriana' iza zatvorenih vrata također nazočili Vedran Duvnjak, predsjednik HFP-a, Dragan Lazukić, regionalni direktor ORCO Grupe za jugoistočnu Europu, Jacques Bourgeois, predsjednik Uprave 'Sunčanog Hvara', i drugi.

Predstavljeni model je rezultat dogovora Vlade RH, ORCO Grupe i 'Sunčanog Hvara', a prije svega nudi opstojnost hotelske kuće u ovim teškim vremenima. Tvrtka koja će biti u vlasništvu Grada zamišljena je kao novi razvojni zamašnjak te sredine, a Crkva bi kako se i ranije govorilo dobila depandansu hotela 'Dalmacija' za smještaj umirovljenih svećenika. 'Sunčani Hvar' će za ustupljene nekretnine dobiti 25 posto dionica iz portfelja HFP-a od čega će jedan dio besplatno podijeliti zaposlenicima, a drugi prodati kako bi se namaknutim novcem podmirile obveze i pokrenule investicije.

U tom smislu se razgovaralo o mogućoj izgradnji Zdravstvenog centra, dok bi sadašnji DZ postao dio hotelskog naselja 'Pharos', a s iznijetim modelom nisu nezadovoljni hvarski gradonačelnik, niti biskup Štambuk, kao predstavnik Crkve.

                                                                                                  Mirko CRNČEVIĆ/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:58