StoryEditorOCM

Poduzetnici daju priliku beskućnicima

Piše PSD.
16. listopada 2014. - 14:44
Tribina “Put do posla”, koju je Udruga “Sv. Jeronim” organizirala povodom Međunarodnog dana beskućnika, a u sklopu programa “Edukacijom do reintegracije”, okupila je u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu velike i male poduzetnike s područja grada Kaštela koji su pokazali svoj interes i dobru volju prilikom zapošljavanja korisnika Prihvatilišta za beskućnike.

Na tribini su svoja iskustva u radu s beskućnicima prisutnima prenijeli gosti iz splitske udruge Most, predsjednica udruge Đordana Barbarić i potpredsjednik Dado Lelas. Barbarić i Lelas su istaknuli važnost psihosocijalne podrške korisnicima prihvatilišta za beskućnike i njihove namjere i nastojanja da se takve osobe zaposle i povrate svoje dostojanstvo i vjeru u sebe same.

Poduzetnici, među kojima su se našli predstavnici Marine Kaštela, Cemexa, Peveca, Ribole, Elementa Laborum Standard i ostali, postavljali su pitanja predavačima i interesirali se na koji način mogu zaposliti korisnike i s kojim se preprekama susreću prilikom zapošljavanja ove skupine socijalno ugroženih osoba.

- Svi se zajedno moramo udružiti kako bismo ovim ljudima dali drugu šansu, kako bi ovi ljudi opet stali na noge. Mi u našoj firmi to i radimo jer je do sada nekoliko korisnika Prihvatilišta radilo kod nas - kazala je voditeljica Peveca u Kaštelima Josipa Čorić, a interes za pomoć korisnicima ponudio je i direktor Ribole Ante Kovač te Violeta Tadin, koja je 2012. godine proglašena za poduzetnicu Hrvatske.

Ovako veliki odaziv na tribinu je najbolji pokazatelj da su i oni socijalno osviješteni te da su spremni pomoći ovoj socijalno ugroženoj skupini ljudi.

U suradnji s njima te s partnerima na trogodišnjem programu nadam se da ćemo ostvariti ciljeve programa te pruženom psihosocijalnom podrškom pomoći našim korisnicima i vratiti ih u normalan život zajednice, izjavila je voditeljica programa “Edukacijom do reintegracije“ Kristina Ljubičić.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:57