StoryEditorOCM
DalmacijaINVESTICIJA BEZ GLAVNOG PROJEKTA

Podignuta optužnica protiv protupravnih graditelja peterokatnice u Igranima

Piše PSD.
20. srpnja 2012. - 22:35
Općinsko državno odvjetništvo u Makarskoj podignulo je optužnicu protiv Ivana Antičića i njegova brata, koji u Igranama protupravno grade peterokatnicu na mjestu gdje je koncem 2004. srušena također nezakonito izgrađena šesterokatnica.

Kako je danas, ne navodeći identitet okrivljenika, priopćeno na interentskoj stranici DORH-a, nakon provedenoga inspekcijskog nadzora i dokaznih radnji - ispitivanja osumnjičenih i svjedoka, Općinsko državno odvjetništvo na Općinskome sudu u Makarskoj podignulo je optužnicu protiv hrvatskih državljana (1938. i 1942.) zbog kaznenog djela počinjenog protiv okoliša protupravnom gradnjom.

Optužnicom se okrivljenike tereti da su kao investitori od listopada 2011. do 21. svibnja 2012. u Igranama, protivno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, znajući da nemaju potvrđeni glavni projekt koji je potreban za gradnju takve vrste građevine, izgradili na postojećem podrumu zapadnog dijela građevinu maksimalnih tlocrtnih dimenzija 9,30 puta 13,20 metara, prizemlje i četiri kata te peti kat s kosom krovnom konstrukcijom. Iznad istočnog dijela izgradili su građevinu maksimalnih tlocrtnih dimenzija oko 13 puta 14,7 metara s kosom krovnom konstrukcijom.

Osim toga, po nalogu državnog odvjetništva, Državni inspektorat obavio je nadzor te je protiv investitora podnesen i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Makarskoj zbog prekršaja iz Zakona o državnom inspektoratu, stoji u priopćenju ODO Makarske.

U studenome 2004. interventni policajaci osiguravali su da bageri i ostali strojevi za rušenje po nalogu tadašnjeg Ministarstva prostornog uređenja sruše nezakonito izgrađen objekt u Igranama.

Povratnik iz Kanade Ivan Antičić i njegov brat gradili su golemi objekt bez dozvola opravdavajući da se radi o njihovom zemljištu koje nije na pomorskom dobru. Antičić je također tvrdio da se radi o selektivnom pristupu u rušenju budući da na Makarskom primorju ima i drugih većih objekta. Rušenje je trajalo dva mjeseca, a na istom mjestu lani je počela izgradnja novog objekta.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:44