StoryEditorOCM
Dalmacijapremijer u obilasku

Plenković došao u Makarsku podržati HDZ-ovog kandidata i najavio rješenje gorućeg pitanja za grad i okolicu

Piše Nina Glučina
15. travnja 2017. - 01:36
plenkovic_makarska2-140417

Nakon boravka na Hvaru, premijer Andrej Plenković svratio je u Makarsku kako bi se vidio s prijateljima iz HDZ-a Makarska i podržao Juru Brkana, presjednika makarskog HDZ-a ikandidata za gradonačelnika Makarske. Premijer je s užim vodstvom HDZ-a Makarska porazgovarao o ključnim projektima za razvoj grada i općenito o razvoju cjelokupne županije.

- Kolege pripremaju vrlo kvalitetan program za predstojeće izbore - kazao nam je premijer Plenković koji vjeruje kako je Brkan najbolji izbor za Makarsku te da će pobjedu odnijeti u drugom krugu.

Između ostalog, na pitanje novinara, dotakao se i teme nadzora nad graničnim prijelazom sa Slovenijom. Kazao je kako je sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom od početka provedbe nove uredbe u kontaktu svaki dan. A nije zaobišao ni slučaj makarskog 'čuvenog' laboratorija kako ga je i sam nazvao.

- Ministar Milan Kujundić i nadležne službe Županije su angažirane, dao sam nalog da se to pitanje riješi. To će se riješiti u slijedećih nekoliko tjedana. Mislim da će se pronaći odgovarajući pravni modus i, ono što je najvažnije, kvalificirana pravna osoba što je, izgleda, bio najveći problem - rekao je pemijer Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:35