StoryEditorOCM

Paula i Filip vraćaju u zlatu

Piše PSD.
17. prosinca 2013. - 09:23
Kada smo putovali na natjecanje, profesor je cijelim putem govorio kako bi bilo odlično da osvojimo treće mjesto. S trećega je pao na drugo, a ja sam bio siguran, i to sam mu kazao, kako ćemo biti prvi. I bio sam u pravu jer smo se kući vratili s pobjedom – tim je riječima Filip Mašković opisao dio svog putovanja na državno natjecanje mladih glazbenika, koje se održalo u Opatiji u organizaciji Ministarstva obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Mlade uspješne gitariste, pobjednike 51. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe, Paulu Ćurić i Filipa Maškovića, koji su postali najbolji gitaristički duo u Hrvatskoj u uzrastu do 11 godina, iz klase nastavnika Vicka Novaka, jučer su primili kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić te dogradonačelnik Mili Novak koji su im čestitali na uspjehu i zaželjeli još mnogo nagrada u budućem radu.

Gradonačelnik Udovičić obećao im je kako će ih pozvati da sviraju na jednom od gradskih kulturnih događaja, a ravnateljica Glazbene škole Josipa Hatzea Vesna Alebić kazala je kako su Paula i Filip laureati svoje discipline.

– Pobijediti na natjecanju, na kojemu su bili i gosti iz europskih glazbenih škola, svakako je čast, a isto tako i nastupiti na završnom koncertu cijele manifestacije. Bez velike logistike njihovih roditelja, odricanja i svakodnevne trke i žurbe, ne bi bilo ni rezultata djece. Ali, evo, djeca to vraćaju na najbolji mogući način – kazali su prof. Novak i ravnateljica Alebić.
J. ŽARKO
Foto: MAJA ŠOLIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:28