StoryEditor
Dalmacijaupozorenje

Pala je velika količina kiše, pogađate koja vijesti slijedi? Iz splitskog Vodovoda obavještavaju da se zamutio izvor Jadra, evo što poručuju građanima

Piše PSD
13. studenog 2019. - 10:26

Velika količina kiše koja pada zadnjih dana zamutila je izvor Jadra koji pitkom vodom napaja šire područje Splita, ali je zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ispravna za piće, bez potrebe prethodnog prokuhavanja, izvijestili su iz splitskog Vodovoda i kanalizacije.

- Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira - upozoravaju.

Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži, kažu u ViK-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 19:26