StoryEditorOCM
Dalmacija22. izdanje

Otvoren SASO: 'Građevinska djelatnost u Hrvatskoj posljednjih godina bilježi stalan rast'

24. listopada 2018. - 16:56

Najznačajniji gospodarski događaj u regiji koji obuhvaća niz specijaliziranih sajmova i stručnih događanja, 22. Međunarodni sajam SASO, u srijedu je u Spaladium Areni svečano otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

"SASO 2018." koji se održava u splitskoj Spaladium Areni od 24. do 27. listopada, obuhvatit će niz međunarodnih specijaliziranih sajmova- 22. Međunarodni sajam graditeljstva, 22. Međunarodni sajam drvne industrije, 22. Međunarodni sajam metalne industrije, 22. Međunarodni sajam alata, strojeva i opreme, 19. Međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, 18. Međunarodni sajam elektronike i energetike, 10. Međunarodni sajam ekologije - SEKO, treći Međunarodni sajam komunalne opreme, treći Međunarodni sajam bazena i bazenske opreme i četvrti Međunarodni sajam kamena.

Preko 800 izlagača i brendova iz Poljske, Belgije, Italije, Češke, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske predstavit će svoju ponudu mnogobrojnim posjetiteljima i gostima koji će Spaladium Arenom prodefilirati kroz sljedeća tri dana.

Najveći sajam graditeljstva u Hrvatskoj ove godine bilježi rast od preko 26 posto u broju izlagača i brendova i oslanja se na građevinski sektor ali i investicije u turizmu, a njegovu dobru organizaciju i važnost pohvalio je i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar.

- Građevinska djelatnost u Hrvatskoj posljednjih godina bilježi stalan rast. Posla je sve više, prihodi su sve bolji i otvaraju se radna mjesta. To vidimo i danas na SASO-u gdje ima više izlagača i posjetitelja nego što je bilo prošle godine. Ovaj sajam je svake godine jedinstvena prilika da obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo, građevina, metalna i drvna industrija i nove tehnologije ostvare novi sinergijski učinak, bez čega nema razvoja opstojnog gospodarstva - poručio je ministar Štromar.

Na otvorenju su se s prigodnim riječima obratili i Sanja Vuković Veić, glavna organizatorica sajma SASO i direktorica Sajma Split, Mirjana Čagalj, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore i suorganizatora sajma, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara te izaslanik župana Blaženka Bobana Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU Fondove.

Ovogodišnje izdanje sajma bit će centralno mjesto održavanja važnih stručnih događanja, konferencija i gospodarskih skupova- 15. Dana arhitekata, 11. Dana građevinara, radionice o provođenju Zakona o komunalnom gospodarstvu s naglaskom na dimnjačarske koncesije kroz komunalne tvrtke te brojnih savjetovanja i radionica za obrtnike, poslovne posjetitelje i građane, kao i niz drugih, zanimljivih popratnih događanja prezentacija, edukacija i predavanja.

- Ove godine sajam se organizira iza još jedne jako kvalitetne i uspješne turističke sezone u Hrvatskoj a posebice u Dalmaciji. Ovo je ustvari pravo vrijeme za planiranje investicija u gradnji. Rast od 26 posto dokaz je da na sajmu SASO svake godine radimo kvalitetne poslove, spajamo "business to business" a na neki način i pozicioniramo grad Split i cijelu regiju kao važno mjesto gospodarskog okupljanja - rekla je Sanja Vuković Veić, direktorica i organizatorica Sajma Split.

Tijekom četiri dana trajanja sajma na čak tri izložbena nivoa izlagači će predstaviti sve ono što je potrebno za izgradnju objekta od temelja do krova, sve za gradilište, isto kao i za adaptacije objekata kako nisko budžetnih tako i visokobudžetnih, sve potrebno za bazene, interijere i okućnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:50