StoryEditorOCM
OtociPOČELO JE, POČELO

Žestok napad na Hvaru: troje Slovaka pretuklo iznajmljivača brodova, onda su nasrnuli i na policajce, čak i u postaji

Piše Dalmacija SD
5. lipnja 2023. - 10:53

Slovački državljanin narušavao je javni red i mir u Starom Gradu na Hvaru, te je fizički napao 56-godišnjeg hrvatskoga građanina, potvrdili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako doznajemo, troje Slovaka iznajmilo je brodicu 56-godišnjaka koji ih je, kada je uočio da glisiraju preblizu obale, pozvao da uplove i vrate brodicu. Tijekom rasprave vezano o povratu novca za unajmljivanje plovila, 34-godišnji turist je udario iznajmljivača koji je počeo bježati.

- Osobe su krenule za njim i kada su ga sustigli, napali su i njega i još dvije osobe. Policijski službenici su izišli na teren nakon zaprimljene dojave o događaju. Inozemni državljani odbijali su svaku suradnju s policijom i nastavili su s narušavanjem javnog reda i mira.

Na izdanu naredbu da prestanu s daljnjim narušavanjem, 29-godišnji Slovak je rukama odgurnuo policajca koji je pao na pod, nakon čega su nad napadačem uporabljena sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje). Prilikom privođenja u službene prostorije 29-godišnjak je nastavio s pružanjem aktivnog otpora i tijekom uvođenja u službeno vozilo nogom u prsa je udario policijskog službenika, te je dolaskom u službene prostorije nastavio s opiranjem i pružanjem otpora.

U službene prostorije dovedeni su i 25-godišnjakinja i 34-godišnjak koji je tijekom dovođenja u službene prostorije vrijeđao policajku službenicu nazivajući je pogrdnim riječima. U ovom događaju jedan policijski službenik je zadobio lakše tjelesne ozlijede, kao i 29-godišnji stranac koji je odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 29-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, dok su 34-godišnjak i 25-godišnjakinja uz optužni prijedlog odvedeni na općinski prekršajni sud jer je utvrđeno da su ostvarili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - naglašavaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:02