StoryEditor
Otocikraj sukoba, ili?

Sud presjekao oko drame na Braču, stao na stranu Svpetrvs hotela! Odvjetnik hotelske kuće: Marković je sve prešućivala građanima dovodila ih u zabludu

Piše Dalmacija SD
5. svibnja 2022. - 21:28

Općinski sud u Splitu u četvrtak, 5. svibnja, donio je odluke kako će se u ponedjeljak, 16. svibnja, provesti pravomoćno rješenje o ovrsi temeljem kojeg će Svpetrvs hoteli d.d. biti uvedeni u posjed prostora starog vatrogasnog doma i boćališta u Supetru, u čijem su nespornom vlasništvu, a što su tvrdili prilikom nemilih događaja koji su se događali u travnju.

Drama u Supetru prešla granice Hrvatske! Uključili se svjetski igrači, na otok u strogoj tajnosti stigla moćna gošća. Oštro zaprijetila Marković, ni ona nije ostala dužna...

Tko je Marion Duzich, poduzetnik koji se našao u srcu sukoba na otoku? ‘Za dva i pol milijuna eura kupio sam komad zemlje od države. Mislio sam tada: ima li veće sigurnosti? Ali, ne...‘

Svašta se u malom mistu govori, Supetar vrije zbog sukoba moćnog poduzetnika i gradske uprave: ‘Znamo tko je kriv. U ovom grubom incidentu drži se kao 13. prase mudro sa strane, ne miša se, samo gleda...‘

Već 15 godina traje bitka za dragocjenu imovinu u Supetru, pravni stručnjak nema dileme tko je u pravu - gradonačelnica ili imućni poduzetnik. Donosimo dokumente u kojima sve piše

- Pravomoćne presude egzistiraju od 2015. godine, a rješenja o ovrsi od 2020. Stalno smo to ponavljali, no nažalost gradonačelnica je sve ignorirala i sve prešućivala građanima Supetra te ih sve ovo vrijeme dovodila u zabludu. Moja stranka je, usprkos presudama, godinama čekala da vatrogasci isele, što su svečano napravili 20.4.2022. kada je otvaranju novog vatrogasnog doma uz brojne medije prisustvovao i Predsjednik Republike Hrvatske.

Prikrivajući štetu koju je svojim ponašanjem prouzrokovala Gradu, a pod lažnom krinkom bitke za javno dobro, pokušala je opstruirati provođenje pravomoćnih sudskih odluka te je počinila i poticala na počinjenje više radnji zbog kojih su Svpetrvs hoteli protiv nje podnijeli kaznene prijave.

Nakon svega uputila je vatrogasce, za koje je do jučer tvrdila da nisu iselili te da im je neophodan, da prostor koji nije njihov predaju u posjed nogometašima NK Jadrana. Konačno provođenje pravomoćnih odluka na najbolji način pokazuje istinu i nadu da država ipak štiti ustavne kategorije poput privatnog vlasništva i pravomoćnih sudskih presuda, kazao je Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrvs hotela d.d.

- Podsjetimo, nakon što su sukladno sudskim presudama, a nakon iseljenja vatrogasaca, predstavnici Svpetrvs hotela ušli u posjed prostora u svom vlasništvu, gradonačelnica ih je javno optužila za provalu, manipulirala djecom, nogometnim klubom i koristeći neistine 25. travnja organizirala prosvjed, a nakon toga i upad u prostorije.

Nakon tog upada, u prostorijama su uz zaštitare angažirane od strane Svpetrvs hotela, stalno prisutni i vatrogasci. Dan nakon je kao odmazdu, a bez ikakvog pravnog osnova, naredila komunalcima rušenje zida resorta, koje su oni na opće zgražanje prisutnih gostiju proveli, i to u 5 sati ujutro.  

Svi prigovori Grada Supetra protiv Zaključka Općinskog suda su odbijeni, te je Grad upućen na parnicu koja, naravno, ne odgađa izvršenje ovrhe.

Nažalost, poučeni dosadašnjim iskustvom očekujemo da će Grad Supetar na svaki način pokušati opstruirati provedbu navedenih pravomoćnih sudskih odluka koje su u skladu sa svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske pa tako i sa samim Ustavom - poručuju iz Svpetrvs hotela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2022 00:50