StoryEditorOCM
Otocibahatost na moru

Javio nam se šokirani Splićanin, kaže kako divljem ludilu ovih ‘turista terorista‘ nema kraja, sve je prijavio policiji

Piše DALMACIJA SD
9. kolovoza 2023. - 20:45

Na redakcijski mail javio nam se ogorčeni čitatelj koji se s obitelji i prijateljima trenutno nalazi na Lastovu, uvala Veli Lago s dvije privatne brodice. Ljetuje s još jednim parom a s njima je ukupno četvero djece.

- Događanja tijekom jutra u vali su me ponukali da vam pišem i to nakon što sam sve prijavio i policiji - kaže nam ovaj Splićanin čiji su podaci poznati redakciji.

- Naime cijelo jutro dva gumenjaka i dva jer skija unutar same uvale glisiraju oko kupača, supova i drugih brodova i brodica.

Nakon što je takvo ponašanje postalo doslovno opasno za druge i nakon što je postalo očito da bahatost i samoživost (Slovenci i Talijani) nemaju granica odlučio sam uputiti poziv policiji.

Ljubazni gospodin s druge strane me spojio s drugim ljubaznim kolegom policajcem na Lastovu i nakon što sam mu opisao događanja u vali samo je kazao kako policija nema plovilo na Lastovu  i da mogu uputiti prijavu Kapetaniji ali dalje od toga ne mogu! - dodaje.

Isto su, navodi dalje, prijavili i djelatnicima Parka prirode Lastovo ali i oni sliježu ramenima i kažu kako nisu nadležni, pojašnajva dalje.

- Zaista pomorska država, charter baza Mediterana i “utočište” nazovi skipera i nautičara (čast nažalost iznimkama ali malo nas je takvih, premalo) a nadležnih osoba ima i kako mi kažu voljnih djelovat ali nemaju s čim. Čini mi se da je više presretača na autocestama nego policijskih plovila na moru - zaključuje ovaj razočarani Splićanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 12:34