StoryEditorOCM
OtociPRERANI ODLAZAK

Iznenada umro poznati splitski odvjetnik Nediljko Ivančević; Obitelj: ‘Liječnici na otoku su sve napravili...‘

Piše Marko Didić
5. kolovoza 2023. - 14:15

U danu najvećeg slavlja za Hrvatsku, s Hvara je danas stigla najtužnija vijest za njegove prijatelje, poznanike i stranke s kojima je radio.

U 59. godini života u Starom Gradu oko 10.30 sati umro je poznati splitski odvjetnik Nediljko Ivančević. Odvjetnik se u tom otočnom gradu često odmarao, jer njegova supruga potječe iz tog mjesta, a sinoć je zatražio liječničku pomoć nakon bolova u lopatici.

U kontaktu sa članovima njegove obitelji doznajemo kako je Ivančević u ordinaciji temeljito pregledan, a napravljen mu je i EKG. Međutim, jutros su se bolovi intenzivirali, pa su Nediljko i supruga zvali zeta da ga odvede na pregled u Jelsu, ali taj pregled nije dočekao.

Čekali su ga više od desetak minuta da iziđe iz sobe, a kada su ušli u nju, vidjeli su da je Nediljko preminuo.

image

Nediljko Ivančević

Jure Miskovic/Cropix

Ivančević je zastupao mnoge poznate osobe poput bivšeg državnog tajnika za infrastrukturu Zdravka Livakovića, nedavno preminulog poduzetnika Juroslava Buljubašića i druge.

Ivančević je dugi niz godina vodio Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Neko je vrijeme radio i kao zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, nakratko je bio čelnik i Buljubašićeve brodarske tvrtke "SEM Marina", a zatim je pokrenuo odvjetnički ured.

Bio je uvažen i cijenjen među kolegama pravnicima, a posebno je bio susretljiv prema novinarima. Obitelji iskrena sućut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 11:31