StoryEditorOCM
DalmacijaTURNEJA PO ZAGREBU

Ostojić i Drpić zakopali ratne sjekire, Pučišćani posjetili i Bajića

Piše PSD.
9. svibnja 2012. - 22:53
Poštivanje pravne države svima je u interesu, zaključeno je na današnjem sastanku u MUP-u kojeg je s predstavnicima 'Jadrankamena' kao domaćin organizirao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a osim Tonča Drpića, vođe sindikata pučišćke tvrtke, na sastanku su bili Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Arsen Bauk, ministar uprave, inače Bračanin, Vanja Bilić, pomoćnik ministra pravosuđa, te Vlado Dominić, tajnik Kabineta ministra unutarnjih poslova.

Zanimljivo je da je do sastanka došlo nakon prepiske na društvenoj mreži između ministra Ranka Ostojića i Tonča Drpića.

- Pa je, ispričao sam se Tonču Drpću, na što je on uzvratio istom mjerom, a sve zbog nepotrebnih riječi i komentara... Sastanak je, po mojoj ocjeni, bio koristan u rješavanju teškog problema – napisao je Ranko Ostojić na Facebooku u srijedu.

Nepotrebnim riječim smatra, kako nam je pojasnio, vlastitu objavu na Facebooku na dan policijske intervencije u Pučišćima. Tada je Ostojić objavio, između ostalih, da se sindikalni vođa sakrio u kući dok je trajao prosvjed, da  ima halucinacije o nekih 200 specijalaca na Braču, te da se  dogodio desant...  Postavio je tu i pitanje zašto se taj vođa nije prije bunio...

- Ma, u redu, priznao sam da to nije bilo primjereno i on je ispriku prihvatio. Mislim da je sad sve u redu. Bitno je da se moramo držati onoga što po zakonu možemo napraviti, a to je da se stečaj Jadrankamena mora provesti i oni to moraju prihvatiti – kazao nam je Ostojić dodajući da misli kako su sindikalni predstavnici Jadrankamena shvatili da ova Vlada želi spasiti tvrtku te da želje radnika nisu suprotne željama ministara.

Inače, iz vrlo pouzdanog izvora doznajemo da su predstavnici radnika pučišćke tvrtke nakon današnjeg sastanka u MUP-u posjetili i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, a vrlo je izgledno da se stečajni upravitelj tvrtke ipak promijeni.

Naime, u razgovoru s Ivanom Basićem, predsjednikom Trgovačkog suda u Splitu, sindikalac Tonči Drpić pristao je jučer na stečaj, ali ne i na stečajnog upravitelja Ivu Bućana. Radnici su tom prilikom predložili mladog pravnika s Brača, no ostaje pitanje jesu li isposlovali upravo tog neimenovanog stručnjaka sa svog otoka.

Silvana Uzinić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 17:11