StoryEditorOCM
DalmacijaPazi s Optimom! Traži više nego što potrošiš 2.

Optima Telekom: Jedini nudimo razgovor za 6 lipa

Piše PSD.
24. ožujka 2010. - 15:29
Poštovani,

dana 22.ožujka 2010. u vašem cijenjenom listu izašao je članak naslovljen:
‘Pazi s Optimom! Traži više nego što potrošiš’ ( autora Jakova Žarka).
U nastavku teksta iznosi se niz neistinitih tvrdnji,a na koje se poziva naš korisnik gospodin Ante Grubišić, stoga osjećamo potrebu ovim putem g.Grubišiću, redakciji Slobodne Dalmacije, ali i široj javnosti iznijeti potrebno pojašnjenje.

Gospodin Grubišić se Optima Telekomu obraćao nekoliko puta iznošenjem prigovora, za koje unutar sustava postoji propisan način postupanja, a koji su riješeni u njegovu korist.

Prvo na što se gospodin Grubišić poziva jest račun koji je ispostavljen obrtu(Obrt Sića) njegove kćeri.

U ovom slučaju radi se o tome da je gospodin Grubišić nekoliko puta mijenjao tarifne modele zbog čega je zaključeno nekoliko računa koji su u sustavu Optima Telekoma detektirani kao pogrešni, o čemu je gospodin Grubišić bio pravovremeno obaviješten (i to nekoliko puta kada mu je pojašnjeno da je nekoliko puta mijenjao pakete usred mjeseca što je za posljedicu imalo i promjene u telefonskom računu) te mu je za mjesec veljaču izdano odobrenje na spomenuti račun.

Što se tiče insinuacije gospodina Grubišića kako je ponuda tarifnog modela OptiEasy “čista laž”, prisiljeni smo na opširno pojašnjenje ove jednostrane i neprovjerene tvrdnje.

OptimaTelekom u svom modelu OptiEasy nudi 500 minuta razgovora za 6 lipa i jedni smo operator koji na tržištu nudi tako povoljan model telefoniranja.
OptiEASY paket svaki mjesec donosi 500 minuta razgovora po povlaštenoj tarifi od 1min = 6lipa (5 lipa bez PDV) + uspostava poziva 7 lipa (6 lipa bez PDV-a).
Obračunska jedinica je sekunda, a početnih 500 minuta odnosi se za pozive prema nacionalnoj nepokretnoj mreži (svi fiksni brojevi u RH), a nepotrošene povlaštene minute se ne prenose u sljedeći mjesec.

Sve su ove činjenice u duhu našeg načina poslovanja i odnosa koji njegujemo s korisnicima, pojašnjene gospodinu Grubišiću koji se sa spomenutim složio(što je također provjerljivo u Sektoru za brigu o korisnicima).

Slobodnu Dalmaciju, smatramo kućom objektivnog i nepristranog novinarstva, što ste od svog osnutka davne 1943. godine svakodnevno i dokazivali.
Stoga nas je objava ovakvog članka i nepoštivanje prvog pravila novinarstva sažetog u latinskom izrazu ‘audiatur et altera pars’ ili čuti i saslušati drugu stranu” više nego neugodno iznenadila.

U vašem tekstu nije bilo te druge strane koja bi vašu priču učinila vjerodostojnom, objektivnom i prije svega nepristranom, već se cijeli članak pretvorio tendenciozan napad na Optima Telekom.

Ovakvim nesmotrenim pisanjem, a bez provjere svih mjerodavnih činjenica, nanijeli ste štetu Optima Telekomu, pa je minimalno što očekujemo od vas demantij objavljenog članka u vašem listu. Isto tako molimo za bolju suradnju i komunikaciju kako ubuduće ne bi bilo ovakvih nesporazuma.

Inače gospodin Grubišić je u današnjem razgovoru s djelatnikom Službe za korisnike Optima Telekoma potvrdio kako razumije i prihvaća cijelu situaciju, te će i dalje ostati naš vjeran korisnik.




S poštovanjem,

Marko Jeren

Odjel marketinga i
korporativnih komunikacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 08:08