StoryEditorOCM
Dalmacijakrcata riva

Održana stobrečka ribarska večer: podijeljeno tisuću 'poštenih' porcija srdela

10. kolovoza 2016. - 01:51
stobrec_festa11-090816

Na stobrečkoj rivi u utorak je održana tradicionalna ribarska večer, povodom nadolazećeg blagdana svetog Lovre. Mjesni odbor Stobreč, gradska Turistička zajednica i Pomorsko športski ribolovni klub „Stobreč“ pobrinuli su se da mještanima prirede pravu feštu uz besplatnu spizu i piće, pa su članovi kluba dijelili besplatne srdele i vino.

Riva je bila krcata, a furešte je također zanimalo kako se mještani zabavljaju noć uoči blagdana mjesnog zaštitnika. Zabave nije nedostajalo, pa se Stobrečom čula pjesma i veselje starih i mladih.

- Drago mi je da se svi dobro zabavljaju ususret blagdanu svetog Lovre. Posebno se zahvaljujem Turističkoj zajednici, Pomorsko športskom ribolovnom klubu „Stobreč“, koji su financijski potpomognuli realizaciji ove zabave, omogućivši mještanima besplatnu hranu i piće. Sve je spremno za  proslavu i očekuje se velik broj ljudi, kazao je Ivica Katić, predsjednik Mjesnog odbora.

Pomorsko športski ribolovni klub „Stobreč“ slavi obljetnicu postojanja kluba, pa smo razgovarali sa Robertom Milićem, članom kluba, koji je pomagao dijeliti porcije.

- Podijeliti ćemo oko tisuću porcija srdela i vina. Zadovoljni smo što smo pomogli u financiranju ove zabave, zajedno sa gradskom Turističkom zajednicom  i Mjesnim odborom, dodao je Milić.

Mještani su također guštali u „poštenim“ porcijama.

- Živimo cijeli život u Stobreču i svake smo godine ovdje. Evo se gostimo i ne znamo što je bolje, riba ili vino. Idemo po još jednu „turu“ - kazali su umirovljenici Slavko Mršić, Grgo Mršić i Petar Rajić.

- Idemo napravit đir po rivi, pa ćemo na koncert. Radujemo se sutrašnjem blagdanu. Prvo na misu, a onda navečer opet zabava, dodale su prijateljice Valentina Bekavac, Antonela Sićenica i Barbara Blažević.

Poljaci su isto čekali u redu i već petu godinu prisustvuju fešti.

- Volimo Stobreč i ovo nam je peta godina ovdje, a svaki put dođemo u ovo vrijeme pa posjetimo tradicionalnu proslavu, simpatično će Kataryna i Pawel, par iz Poljske.

Mještani su plesali uz hitove Petra Dragojevića i grupe „Bambola“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:32