StoryEditorOCM

Odgovor iz Lukoila: Sve je prema propisima

Piše PSD.
9. lipnja 2011. - 00:36

Benzinska postaja funkcionira od 2002. godine, s tim da naša kompanija koristi ovu benzinsku postaju od 2009. Koliko nam je poznato do tog vremena, do 2009., nije bilo sličnih primjedaba susjeda, a način poslovanja, klima, vrsta goriva i sve ostalo što bi moglo biti razlogom promjene emisije benzinskih para nisu se promijenili - piše među ostalim u svom odgovoru na pobunu stanovnika uz benzinsku pumpu na Bunjama o kojoj smo jučer pisali, predstavnik “Lukoila” Martin Kral, voditelj maloprodaje.

Napominjemo kako uređaji benzinske postaje imaju instalaciju za prikupljanje benzinskih para iz podzemnih spremnika i spremnika vozila, tako da su pare svedene na najmanju moguću mjeru.

Zakonska obveza smanjenja, odnosno skupljanja hlapljivih organskih spojeva koji nastaju tijekom punjenja motornih vozila na benzinskim postajama nastaje od 31. prosinca 2018. Međutim, naša benzinska postaja taj sustav koristi već od prvog dana, tako da je i to bio jedan od razloga kupnje ove benzinske postaje - kažu iz “Lukoila” te dodaju kako se sustav para redovito ispituje i atestira.

- Žao nam je što je naše nastojanje da poboljšamo ponudu goriva i autoplina protumačena na način kao da predstavlja izbjegavanje zakonskih i ekoloških standarda. Želja nam je uvesti ekološki prihvatljivije gorivo koje sadrži manju emisiju štetnih stvari, ali i smanjiti ionako malu emisiju benzinskih para. Činjenica je da kod punjenja plinskih spremnika emisije plinova nema. Što se tiče sigurnosti, državna tijela preko svojih inspekcijskih službi propisuju visoke standarde koji se od društva “Lukoil Croatia” u cijelosti poštuju. Lokacija spremnika biti će odabrana temeljem propisanih zona sigurnosti i vodeći računa o dobrosusjedskim odnosima - poručuju iz “Lukoila”.

M. Sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 20:33